Yüksekova’da 'Dünya Temizlik Günü' kapsamında etkinlik düzenlendi

Yüksekova’da Dünya Temizlik Günü kapsamında gönüllülerden oluşan grup, park ve çevre temizliği yaptı.

Yüksekova’da 21 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Yüksekova Gençlik Müdürlüğü öncülüğünde bir temizlik etkinliği düzenlendi. Yüksekova Gençlik Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle organize edilen etkinlik, bugün saat 09.30’da Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde başladı. Gönüllü gençler, öğretmenler ve yetkililerden oluşan grup, ellerine eldivenlerini geçirerek çevrede buldukları çöpleri topladı.

whatsapp-image-2024-09-21-at-11-25-13.jpeg

Etkinlik kapsamında Sabancı Kavşağı’ndaki Millet Parkı ve Mevlânâ Parkı’nın çevresi temizlendi. Yüksekova İlçe Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri bu etkinlikle, halkın çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmasını amaçladıklarını belirtti. Yılmaz, etkinliğin amacının farkındalık yaratarak vatandaşları sokaklara çöp atmamaya teşvik etmek olduğunu ifade etti.

whatsapp-image-2024-09-21-at-11-25-10.jpeg

Yılmaz konuşmasında, “Bu yıl da Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Haydi Yapalım Türkiye Derneği’nin katkılarıyla gönüllü gençlerimiz ve öğretmenlerimizle el birliği içinde en çok ziyaret edilen parklarımızdan olan Mevlânâ Parkı ve çevresini temizledik. Amacımız, insanları bu konuda bilinçlendirmek ve çevre temizliğine dikkat çekmektir. Sokaklarımızı, piknik alanlarımızı temiz tutalım. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-09-21-at-11-25-09.jpeg

Etkinlik boyunca temizlenen çöplerin, Yüksekova Belediyesi tarafından geri dönüşüm için toplanacağı belirtildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.