Yüksekova’da doğalgaz beklentisi sürüyor

Yüksekova’da uzun zamandır beklenen doğalgazın gelmemesi tepkilere neden oluyor.

Yüksekova’da iki yıldır devam eden doğalgaz alt yapı çalışmalarının bitirilmemesi, vatandaşlar arasında büyük hayal kırıklığı ve tepkilere yol açıyor. İlçede uzun zamandır beklenen doğalgazın gecikmesi, özellikle kış aylarında hava kirliliği nedeniyle ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.

“Sahipsiz bir memleketin hali bu olacak tabii ki”

Kömür kullanımının ekonomik olarak da kendilerini zorladığına dikkat çeken vatandaşlardan Hamza Özbekar, "Sahipsiz bir memleketin hali bu olacak tabii ki doğalgazımız gelmez. Biz kimin umurundayız bu memlekette? Doğalgazın gelmesi gereken bir yer olan Yüksekova’ya doğalgaz getirilmiyor. Kışın inanılmaz bir hava kirliliği var. Yaşlılarımız maskesiz dışarı çıkamıyor," dedi.

“Çalışmalar bu sene neden durduruldu bilmiyoruz”

Bir diğer vatandaş Mustafa Işık ise "Geçen sene doğalgazın gelmesi için yapılan çalışmalar ilerlemişti ama bu sene neden durduruldu bilmiyoruz. İnşallah yakın zamanda bir çare bulunur," diye konuştu. Işık, doğalgazın gelmemesi halinde kışın halkın büyük sıkıntılar çekeceğini belirtti.

TOKİ’de oturan Özgür Aytun da, "Biz tüm tesisatı çektik ama maalesef doğalgaz bu sene de gelemeyecek. Kalp hastasıyım, kışın yürüyüş yapamıyorum çünkü hava çok kirli," dedi. Aytun, yetkililerden bir an önce doğalgazın Yüksekova’ya getirilmesini talep etti.

“2-3 yıldır altyapı çalışmaları yapıldı, ama sonuç yok”

Rojen Geylani ise, "TOKİ’de yaşayanların çoğu evine tesisat çekti ama belirsizlik devam ediyor. 2-3 yıldır altyapı çalışmaları yapıldı, ama sonuç yok. Kış hazırlığı içerisindeyiz, ne yapacağımıza karar veremiyoruz," ifadelerini kullandı. Geylani, yetkililerden doğalgazın bir an önce getirilmesini istedi.

“Yatırımlar neden Yüksekova’ya yapılmıyor?"

Kömürün sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Serhat Çoğaç, "Hakkari’ye doğalgaz geldi, ama Yüksekova’ya yok. Buradan yetkililere sesleniyoruz: Yatırımlar neden Yüksekova’ya yapılmıyor?" diye sordu.

Doğalgazın gecikmesinin hayal kırıklığı yarattığını vurgulayan İzzettin Metin, “TOKİ’de yaşadığım için hava kirliliğini biliyorum. STK’lar, geçen sene eylül ayında doğalgazın geleceğini söylemişlerdi ama henüz bir adım atılmadı," dedi.

"En kısa zamanda doğalgazın gelmesini istiyoruz"

Kerem Ertaş ise "Kömürden dolayı hastalanıyoruz. Yüksekova halkına neden bu yapılıyor anlayamıyorum. En kısa zamanda doğalgazın gelmesini istiyoruz. Şu anda kömür taksitleri ödüyoruz ve hava çok kirli," ifadelerini kullandı.

Yüksekova halkı, doğalgazın bir an önce ilçeye getirilmesini bekliyor ve yetkililerden bu konuda adım atmalarını talep ediyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum