Yüksekova’da Dilimli Barajı’nda temizlik çalışması

Yüksekova’da Dilimli Barajı’nda temizlik çalışması

Ova Camii ve Diyanet-Sen, Yüksekova Dilimli Barajı çevresinde farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik çalışması başlattı.

Yüksekova'da ilçeye içme suyu sağlayan Dilimli Barajı çevresinde, Ova Camii ve Diyanet-Sen öncülüğünde bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Piknikçilerin çevreye attığı çöpler toplanarak yakıldı. Yapılan çalışma ile çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

as.jpeg

Ova Camii ve Diyanet-Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yüksekova'mıza kazandırılmış olan Dilimli Baraj Gölü, ileriki dönemlerde özellikle içme suyu ve tarımsal üretim için büyük öneme sahiptir. Ancak barajın çevresi maalesef kirlilikle karşı karşıya kalmıştır. Ova Camii Derneği ve Diyanet-Sen olarak, farkındalık yaratmak adına bu temizlik çalışmasını başlattık. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve doğaseverler ile sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle baraj gölü çevresinin daha kapsamlı şekilde temizlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Temiz bir çevre, temiz su ve temiz hava için bu çalışmaların devam etmesi oldukça kıymetli olacaktır."

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.