Yüksekova'da Deprem Korkusu: Bombanın üstündeyiz ama yapabileceğimiz birşey yok
2024'ün ilk gününden beri Hakkari ve ilçelerinin birinci ve en önemli gündemi Deprem. Yüksekova Haber Portalı olarak mikrofonumuzu günlerdir deprem korkusu yaşayan Yüksekovalılara uzattık.
Son günlerde Hakkari ve Yüksekova merkezli bir dizi deprem meydana geldi. Yer bilimciler, bölgede daha büyük bir depremin yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bu çerçevede, Yüksekova Haber Portalı olarak Yüksekovalı yurttaşlara depreme ne kadar hazırlıklı olduklarını, yetkililerden beklentilerini ve atılması gereken adımları sorduk.
- Vatandaşlar, depreme karşı genel hazırlıklılıklarının yetersiz olduğunu ifade ettiler.
- Depremin olası etkileri ve kış şartlarında kurtarma ekiplerinin ulaşmasının zorluğu konusunda endişelerini dile getirdiler.
- Kentsel dönüşüm, binaların dayanıklılık testleri ve altyapı çalışmaları gibi konularda beklentilerini paylaştılar.
- Hakkari Valiliği başta olmak üzere İlçe kaymakamlıklarının harekete geçmesi, uzman ekiplerin ev ev dolaşarak binaların durumunu tespit etmesi talep edildi.
- Yüksekova Belediyesi'nden ovalık alanın imara kapatılması ve depreme dayanıklılık konularında daha etkili tedbirler alması bekleniyor.
- Vatandaşlar, depreme karşı dayanıksız olan evlerin boşaltılması gerektiğini ve acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladılar.
- Depremin olası etkilerine karşı toplum bilinçlenmesinin artırılması gerektiğini belirttiler.

Yerleşim yerini dağlık tarafına geçin ovadan size hayır gelmez dağlara gel dağlara...
Yanıtla (0) (0)Halk kendi imkanlarıyla özel firmalarla anlaşarak en azından yüksek binaların risk tespitlerinin ivedilikle yaptırma cihetine gidilmesi ilk etapta akla gelen yoldur. Resmi bürokrasiden önce imkanlar dahilinde herkes binası ile ilgili değerlendirme yaptırmalı. Başa geldikten sonra her şey çok zor.
Yanıtla (1) (0)Ne belediye ne sayın kaymakamımız bir açıklamada bulunmamış insanlar diken üstünde en azından bir açıklama yapmaları gerekmez mi ? Bunun yanı sıra acilen STK'lar duruma el atmalı herkes üzerine düşen görevi yerine getirmek zorunda halk öldükten sonra enkaz altında kaldıktan sonra kimse çıkıp gövde gösterisi yapıp televizyonlarda boy göstermesin ivedilikle bu iş ele alınıp gerekli denetimler yapılıp halk mağdur edilmeden sağlam diyebileceğimiz alanlara yerleştirilmeli aksi takdirde çok cangidecek
Yanıtla (0) (1)Ömer abi haberin çok güzel ellerine sağlık.. umarım yetkililet gerekli tedbirleri alırlar..
Yanıtla (2) (0)Şimdi bir adım atmayan depremden sonrada kimse atmasın
Yanıtla (2) (0)