Yüksekova'da Deneyap uygulama sınavı yapıldı

Yüksekova'da Deneyap uygulama sınavı yapıldı

Deneyap uygulama sınavı Yüksekova Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. 25 lise ve 50 ortaokul öğrencisinin katıldığı sınav, Türkiye genelinde 81 ilde ve 122 merkezde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Yüksekova'da açılan Deneyap Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla Yüksekova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda uygulama sınavı düzenlendi. Sınavda öğrencilere "Uzay Kapsülü Tasarımı" yapmaları görevi verildi.

whatsapp-image-2024-06-30-at-21-40-31.jpeg

Öğrenciler, üç farklı aşamadan geçti

Deneyap Teknoloji Atölyeleri 2024 öğrenci alımı sürecinin son aşaması olan uygulama sınavı, Yüksekova'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Öğrenciler, üç farklı aşamadan geçtiler. İlk aşama olan e-sınav, puanlamada yüzde 70 etkili oldu. İkinci aşama ise çevrim içi görev tamamlama ve video izleme aşamasıydı ve bu aşama puanlamada yüzde 15 etkiliydi. Son aşama ise bugün gerçekleşen ve uygulama olarak belirlenen proje aşamasıydı. Bu aşamada öğrenciler, 90 dakika boyunca "Uzay Keşif Aracının Dünya'ya Dönüşü" temasında bir uzay keşif kapsülü tasarladılar. Öğrenciler, maketlerini tasarlayıp senaryolarını ve sunumlarını jüriye sunma fırsatı buldular.

whatsapp-image-2024-06-30-at-21-40-31-1.jpeg

“Son yıllarda Deneyap eğitimlerine ağırlık verildi”

Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlhan Yılmaz, sınav hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Tünelin ucundaki ışık misali olan gençlerimiz bugün Deneyap uygulama sınavına girdiler. Güzel başarılara imza attılar. Daha güzel başarılar yaşamalarını temenni ediyorum. Teknolojinin hızla ilerlediği bu çağda, gençlerimizin bu alanda kendilerini daha fazla geliştirmeleri adına çeşitli imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda son yıllarda Deneyap eğitimlerine ağırlık verildi. Gençlerimizin teknolojiyle iç içe olabileceği, teknolojiyi daha yakından tanıma fırsatı sağlamak için atölyemizi daha donanımlı bir hale getirdik. Bu anlamda her türlü desteği sağlayan devlet büyüklerimize şükranlarımı saygı ve minnetle arz ediyorum.”

whatsapp-image-2024-06-30-at-21-40-30-1.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.