Yüksekova'da çocuk parkı tahrip edildi

Yüksekova'da çocuk parkı tahrip edildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Esenyurt Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkı, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi.

TOKİ Küme Evleri'nin içinde, dört yıl önce yapılan çocuk parkı, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi. Çocukların oyun oynadığı park alanındaki malzemeler kırılırken, ailelerin dinlenmesi için yapılan çardakların üst kısımları da sökülerek zarar gördü.

Mahalle sakinleri, yaşanan olaya tepki gösterip yetkililere haber verdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan 2. Etap TOKİ Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Metin, "Bunu gördüğümüzde şok olduk. 4 yıl önce buraya taşındık ve parklar çok güzel yapılmıştı. Çocuklar burada oyun oynar aileleri de bir tık nefes alıyordu. Ama kim olduklarını bilmediğimiz kişiler buraları tahrip etti. Malzemeleri çalıyor. Resmen hırsızlık yapılıyor. Zarar gören her şeyi hesapladık yaklaşık 100 bin TL tutarı var. Biz bunu nasıl karşılayacağız. Malum herkesin durumu kötü" dedi.

Mahalle sakinleri bu tür olayların yaşanmaması için yetkililerin belirli yerlere kamera yerleştirmesini ve binaların etrafının duvarla çevrilmesini talep etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum