Yüksekova'da çevre temizliği için çöp konteynerleri dağıtılıyor

Yüksekova'da çevre temizliği için çöp konteynerleri dağıtılıyor

Yüksekova'da çevre kirliliğiyle mücadelede önemli bir adım atılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen çöp konteynerleri, ilçe genelinde dağıtılmaya başlandı.

Yüksekova'da, çevre kirliliğini önlemek ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen çöp konteynerleri, ilçe özel idare şantiye şefliğine teslim ediliyor.

whatsapp-image-2024-05-26-at-14-26-22.jpeg

1000 tane çöp konteynerinin gelmesi bekleniyor

Hibe programı çerçevesinde ilçe genelinde köyler ve bağlı bölgeler için 1000 adet çöp konteynerinin gelmesi bekleniyor. Şu an için 400 civarında çöp konteyneri teslim alındı. Öncelikle içme suyunun sağlandığı bölgelerdeki köylere ve diğer planlanan alanlara konteynerler bırakılacak. Tamamı geldiğinde ise önceden belirlenen köy ve mezralara dağıtımı yapılacak.

whatsapp-image-2024-05-26-at-14-26-22-1.jpeg

Konteynerler her mevsim ve hava koşullarına karşı dayanıklı

Sıcak daldırma galvanizden yapılan konteynerler, demir ve çeliğin paslanmaya karşı korunmasında etkili bir çözüm sunuyor. Bu konteynerler her mevsim ve hava koşullarına karşı daha dayanıklı özelliklere sahip.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na katkılarından dolayı teşekkür eden yetkililer, projenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum