Yüksekova'da Anjiyo Ünitesi kuruluyor

Yüksekova, Şemdinli ve Derecik’te sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşıyor. Yüksekova Devlet Hastanesi'nde anjiyo ünitesi kısa sürede faaliyete geçecek.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yıllardır beklenen anjiyo ünitesinin kurulumu için çalışmalar başladı. Hakkari Valisi Ali Çelik, yaptığı açıklamada Yüksekova Devlet Hastanesi’nde anjiyo ünitesinin kısa bir süre içinde faaliyete geçeceğini belirtti. Vali Çelik, bu gelişmenin Yüksekova, Şemdinli ve Derecik’te yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini büyük ölçüde kolaylaştıracağını ifade etti.

Ünitenin çok yakında hizmete gireceğini düşünüyoruz”

Vali Ali Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yüksekova Devlet Hastanesi'ne anjiyo ünitesi kurulması için gerekli malzeme ve ekipmanların temin edildi ve ünitenin çok yakında hizmete gireceğini düşünüyoruz. Bu gelişme, bölgede kalp krizi geçiren vatandaşlarımızın Hakkari veya Van gibi uzak illere sevk edilmeden hızlı bir şekilde müdahale edilmesini sağlayacak" dedi.

“Devlet Hastanesi iki yıl içinde tamamlanacak”

Vali Çelik, ayrıca Yüksekova'da yapımı devam eden sağlık yatırımlarına da değinerek, "100 yataklı Devlet Hastanesi'nin temel atma ve inşaat çalışmaları, trafo nakli nedeniyle biraz gecikmişti. Ancak Ankara’daki görüşmelerimiz neticesinde bu sorun çözüldü ve inşaat çalışmaları başladı. Hastane, iki yıl içinde tamamlanacak. Ayrıca Yüksekova’daki diğer aile sağlık merkezlerimizin inşaatları da hızla devam ediyor. Bu yatırımların tamamlanmasıyla Yüksekova'nın sağlık alanındaki sorunları büyük ölçüde çözülecek" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.