Yüksekova'da 76 ve 75 yaşındaki iki arkadaş, kendi imkanlarıyla dükkan inşa etti

Yüksekova'da 76 ve 75 yaşındaki iki arkadaş, kendi imkanlarıyla dükkan inşa etti

Yüksekova'da ekonominin oluşturduğu olumsuzluklar karşısında dükkanından olan 75 yaşındaki kaynak ustası vatandaş, arkadaşıyla beraber bahçesinde kendi imkanlarıyla küçük bir dükkan inşa etti.

Yüksekova'nın Esenyurt Mahallesi’nde ikamet eden 75 yaşındaki Hacı Muhammed Aksu adlı vatandaş, ekonomik nedenlerle kiracısı olduğu dükkanın satılmasıyla birlikte girdiği zorlu süreci, kendi bahçesinde inşa etmeye karar verdiği işletmeyi yapmakla sonuçlandırdı. Aksu, dükkan inşasını 76 yaşındaki arkadaşı Müftü Gültekin ile beraber yaptı.

whatsapp-image-2024-06-22-at-17-44-18.jpeg

“Ekonomik kriz ve fahiş kira artışı nedeniyle yer bulamadım”

40 yıl kaynak işi yapan Aksu, başından geçenleri Yüksekova Haber muhabirine anlattı. Hacı Muhammed Aksu, 2 yıldır mesleğini icra edebileceği bir yer bulamadığına değinerek, "Ben hem kaynak işi yapıyordum hem de duvar ustalığı yapıyordum. Çarşıda küçük bir dükkanım vardı. İşimi yaptığım dükkanım, mülkiyet sahibi tarafından satılınca ben boşta kaldım. Ekonomik kriz ve dükkanlardaki fahiş kira artışı nedeniyle de yer bulamadım" dedi.

whatsapp-image-2024-06-22-at-17-44-24.jpeg

“Beni tanıyan herkes burada gücümün yetiği kadar çalışacağımı bilsin”

Sürekli bir çözüm aradığını ifade eden Aksu, "İşimi çok sevdiğim için muhakkak bir yer edinip işimi icra etmem lazım diye düşündüm. Bu zorlu süreçte çok yıprandım ama neyse ki kendi bahçemde küçük bir yer yapabilirim diye düşündüm. Kadim dostum Müftü ile beraber işe koyulduk. Yaşlıyız ama bir işe el attık mı üstesinden de geliriz. Uğraştık didindik ve işimi rahatça yapabileceğim bu küçük yeri yaptık. Eksiklikleri tamamlayınca burada mahallede ve kendi evimin bahçesinde işimi yapacağım. 40 yıla yakın çarşı da bu mesleği yaptım. Yüksekova küçük yer kadir kıymet bilinen bir ilçe. Beni tanıyan herkes burada gücümün yetiği kadar çalışacağımı bilsin" dedi.

whatsapp-image-2024-06-22-at-17-44-24-1.jpeg

"Dostumun her sıkıntısı benim sıkıntım oldu"

Bu yolda arkadaşını hiç yalnız bırakmadığına değinen duvar ustası Müftü Gültekin, "Benle Muhammed yıllardır arkadaşız. Aynı mahallede yaşıyoruz. Dostumun her sıkıntısı benim sıkıntım oldu. Onunla birlikte ilişkimiz her zaman dürüstlük ve yardımlaşma üzerine oldu. Dostumun yıllarca yaptığı iş, dükkanın satılmasıyla beraber 2 yıldır dert sıkıntı oldu. Bu yolda onun her türlü yanında olduğumu dile getirdim. Bu dükkanı yapmaya karar verdi. Ben de sonuna kadar maddi ve manevi yanında olacağıma dair söz verdim. Bu şekilde gücümüzün yettiği kadar bu dükkanı yapmaya çalıştık. Dostum için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum