Yüksekova'da 16 bin kanatlı hayvan dağıtıldı

Yüksekova'da 16 bin kanatlı hayvan dağıtıldı

Yüksekova’da hayvansal üretimin artırılması amacıyla 12 bin tavuk ve 4 bin horoz dağıtıldı.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ilçede hayvansal üretimi artırmak amacıyla bu yıl içerisinde yaklaşık 12 bin tavuk ve 4 bin horoz dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Yüksekova'da iki yeni tavuk çiftliği kuruldu

Yapılan bu dağıtımlarla birlikte Yüksekova'da iki yeni tavuk çiftliği kurulduğunu aktaran Geçirgen, köylerde hayvansal üretimi artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Geçirgen, Yüksekova'da yerli ve sağlıklı beyaz et tüketilebilmesi amacıyla hindi civcivleri alanında da yeni bir çalışmaya adım attıklarını söyledi.

"Bölge hayvancılık ve tarım alanında çok elverişli"

Geçirgen, görevde bulundukları süre boyunca Yüksekovalı çiftçilere modern tarım teknikleri ve eğitimini ulaştırmayı ilke edindiklerini ifade etti. Bölgenin hayvancılık ve tarım alanında çok elverişli ve verimli bir alana sahip olduğunu dile getiren Geçirgen, bilinçli bir çiftçi sistemi ile toprakların ve hayvancılığın daha verimli hale geleceğine inandıklarını belirtti. Özellikle genç çiftçilerin tarım ve hayvancılıkla yakından ilgilenmelerini, bu sayede kendi yaşam kalitelerini artırarak ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum