Yüksekova TSO Başkanı Özdemir: Saldırının nedeni alacak verecek meselesi değil

YÜTSO tarafından, geçtiğimiz günlerde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden YÜTSO Meclis Başkanı Timur Sevi hakkında yapılan açıklamada, Sevi'nin alacak verecek anlaşmazlığı yüzünden saldırıya uğradığı yönündeki söylentiler yalanlandı.

YÜTSO tarafından Timur Sevi için yapılan açıklamada, Sevi'nin işindeki başarısı vurgulandı.

"40 yıldır kanayan bir yara var"

YÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özdemir'in yönetim kurulu ve meclis adına yaptığı açıklamada Timur Sevi'nin taziyelerine gösterilen ilgiye teşekkür edilerek, "12 Temmuz Cuma günü içimizin bir parçasını değerli Timur Sevi abimizi kaybettik. Bizler Yüksekova Ticaret Sanayi Odası olarak bu şiddeti ve bu cellatlığı kınıyoruz. Timur Sevi başkanımız bunu hak etmemişti. Şemdinli'den Derecik'ten her yerden herkesin bugün Timur başkanın acısını çektiğini biliyoruz. Biz 21. yüzyılda yaşıyoruz, modern bir toplum yaşıyoruz. Bu memleketimizde 40 yıldır kanayan bir yara vardır, her karış toprağında kan ve gözyaşı vardır. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalışacağız. Biraz daha azimle çalışacağız, biraz daha gayretle çalışacağız, çünkü toplumumuz bu tür acıları hak etmiyor, istemiyor" denildi.

"Bu olayda hiçbir alacak verecek meselesi yoktur"

Timur Sevi'nin saldırıya uğrama sebebiyle ilgili söylentilere de değinilen açıklamada, "Timur başkanın saldırıya uğraması konusunda çeşitli şaibeli söylemler vardır. Arkadaşlar, ben sizleri arkadaşlarım adına temin ederim, bu olayda hiçbir alacak verecek meselesi yoktur. Eğer bir alacak verecek meselesi olsaydı bütün tacir ve tüccarlarımızla bunu paylaşırdık, bu sorunu çözerdik. Bu söylentiler tamamen çekememezlik ile ilgilidir. Bunun adını ne koyacağımı ben bilemiyorum. Bu hepimizi derinden üzmüştür ve yaralamıştır çünkü Timur başkan bir barış elçisiydi, Timur başkanımız bir hukuk adamıydı, yapıcı bir şahsiyeti vardı, Timur başkanımız herkesin derdine koşan bir abiydi. Hepiniz de biliyorsunuz Timur Sevi'yi sadece Yüksekova kaybetmedi, Şemdinli Derecik de Timur abisini kaybetti" denildi.

"Bir daha böyle bir acının yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız"

Timur Sevi'nin taziyelerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür edilen açıklamanın devamında, "Timur başkanımızın bu 3-4 günlük taziyesinde adeta bir insan seli oluştu. Burada, ben huzurunuzda dışarıdan gelen özellikle yurt dışından gelen bölge halkı ve bölge odalardan hepsine teşekkür ediyorum. Yüksekova halkının Timur başkana göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Aileyi yalnız bırakmayan, bizleri yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ederiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun destekleri ve aramaları, Sayın Hakkari Valisi Ali Çelik, Sayın bölge milletvekilleri, Sayın siyasi parti temsilcileri, Sayın siyasi parti belediye başkanları hepsine çevre illerden gelen ticaret ve sanayi odası yönetimi olarak minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ben burada hepinize çok çok teşekkür ederim gösterdiğiniz ilgiden dolayı. Biz de ticaret ve sanayi odası yönetimi olarak kenetleneceğiz, bir daha böyle bir acının yaşanmaması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz, değerli Timur başkanımızın ismini yaşatmaya çalışacağız. Değerli Timur başkanımızın bıraktığı çizgiden devam edeceğiz, yarım bıraktığı projelere devam edeceğiz. İnşallah halkımıza mahcup olmamaya çalışacağız. Timur başkanımızdan sonra biz Timur başkanımızdan razıydık, Allah da Timur başkanımızdan razı olsun, mekanı cennet olsun, çok üzüntülüyüz, çok üzgünüz" denildi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum