Yüksekova: TOKİ konutlarının tapuları bir ay içinde teslim edilecek

Yüksekova: TOKİ konutlarının tapuları bir ay içinde teslim edilecek

Pizok, Bajerge ve Esendere yolu üzerindeki TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların tapularının bir ay içerisinde teslim edileceği belirtildi.

Pizok, Bajerge ve Esendere yolu üzerindeki TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların tapuları, yıllar süren gecikmenin ardından nihayet teslim edilecek.

Hakkari Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre hak sahiplerine tapuları bir ay içinde verilecek.

Tapuların bir ay içinde verileceği karara bağlandı

Tapuların gecikmeli olarak verilmesinin sebebinin kat mülkiyeti ile ilgili bir sorun olduğunu aktaran il müdürlüğü yetkilileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile Vali Ali Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar, katıldığı toplantılarda kat mülkiyeti sorunlarının çözüleceği ve tapuların bir ay içinde verileceğinin karara bağlandığını ifade ettiler.

Ankara’daki işlemlerin tamamlanmasının ardından gerekli evraklar Yüksekova Belediyesi ve Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne gönderilecek. Bu süreç hızla ilerleyecek ve tapular sahiplerine teslim edilecek.

Vatandaşlar, tapu üzerinden kredi fırsatlarına da erişebilecek

Vatandaşların tapu mağduriyeti, konutların satışı ve kredi olanakları açısından belirsizlikler yaratıyordu. Tapuların teslim edilmesiyle birlikte, bu mağduriyetler ortadan kalkacak ve vatandaşlar rahat bir nefes alacak. Ayrıca, tapularını alan vatandaşlar, tapu üzerinden kredi fırsatlarına da erişebilecek, bu sayede satış ve mülkiyet sorunları çözüme kavuşacak.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum