Yüksekova Ticaret Odası’ndan pul harcı için alternatif çözüm talebi

Yüksekova Ticaret Odası’ndan pul harcı için alternatif çözüm talebi

Yüksekova Ticaret Odası, diğer doğu bölgesi ticaret odalarıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İlhan Hatipoğlu ile yurt dışı çıkış harç pulu konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Yüksekova Ticaret Odası, Ağrı, Doğubayazıt, Iğdır, Ardahan, Van ve Cizre Ticaret Odaları ile birlikte Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İlhan Hatipoğlu ile yurt dışı çıkış harç pulu hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) himayesinde düzenlenen bu görüşmede, bölgedeki işsizlik oranının yüksekliği ve vatandaşların İran ve Irak’a mecburiyetten gittikleri, bunun bir zorunluluk olduğu dile getirildi.

Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir görüşmelerle ilgi bilgileri aktardı. Yüksekova Ticaret Odası ve yetkilileri, Sayın Bakan Yardımcısı Hatipoğlu’na, bölge halkının karşı tarafa keyfi gitmediğini, evlerine aş götürmek için yurt dışına çıktıklarını ifade ettiler. Bakan Yardımcısı Hatipoğlu ise, bu durumu daha önce bilmediklerini, harç pulu ücretinin yüksek tutulmasının nedenlerinden birinin, Ege Bölgesi'nden Yunan Adaları’na yapılan vizesiz seyahatlerin Türkiye’de tatil yapma oranını düşürmesi olduğunu ifade etti.

"Sınırda oturanlardan harç pulu alınmasın"

Görüşme sırasında, İran Cumhuriyeti'nin sınır bölgesinde ikamet eden kişilerden gümrük harç pulu almadığı ve Türkiye'de de sınır bölgelerinde bu uygulamanın kaldırılması gerektiği talep edildi. Bakanlık yetkilileri ise ileriki süreçte Pasavan gibi uygulamaların devreye alınabileceğini belirttiler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum