Yüksekova Tarım Müdürlüğü ekipleri, köylerdeki çiftçileri bilgilendiriyor

Yüksekova Tarım Müdürlüğü ekipleri, köylerdeki çiftçileri bilgilendiriyor

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Yeşiltaş (Ştazın) köyünde çiftçilere bitkisel üretim planlaması ve destekleme modelleri hakkında bilgilendirme yaparak çiftçilerin taleplerini dinledi.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çiftçileri bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Her hafta farklı bir köyde yapılan bu etkinliklerin son durağı, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş (Ştazın) köyü oldu.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve kurum personelleri, 2025-2027 yıllarını kapsayan Bitkisel Üretim Planlaması, yeni bitkisel üretim destekleme modeli ve çiftçi kayıt sisteminde yapılan değişiklikler hakkında çiftçilere bilgi verdi. Sunumu Ziraat Teknikeri Uğur Bahadır yaptı.

724d7d57-5f97-4d6e-8bf5-bd18e7256bc1.jpeg

Etkinlik, karşılıklı soru-cevap şeklinde ilerlerken, çiftçilerin istek ve talepleri de not edildi. Bu çalışmaların, çiftçilerin verimliliğini artırmayı ve güncel destekleme modellerinden faydalanmalarını sağlamayı amaçladığı belirtildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.