Yüksekova Sosyal Güvenlik Kurumu yeni binasına taşındı

Yüksekova Sosyal Güvenlik Kurumu yeni binasına taşındı

Yüksekova'daki Sosyal Güvenlik kurumu, depreme dayanıklı yeni binasına taşındı.

Hakkari ve çevresinin deprem bölgesi olması nedeniyle birçok bina depreme dayanıklı değil ve özellikle eski yapılar, yeni deprem yönetmeliğine uygun binalara taşınıyor. Bu kapsamda, eski devlet hastanesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu da yeni yerine kavuştu.

whatsapp-image-2024-07-23-at-12-01-41.jpeg

Yeni Sosyal Güvenlik Kurumu, Karayolları karşısı, Nisan AVM arkası, İpek Mahallesi, 104 No'lu Sokak, No: 31/01, Öz Lider Apartmanı'nda pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başladı.

whatsapp-image-2024-07-23-at-12-01-44.jpeg

Yüksekova İlçe Sosyal Güvenlik Müdürü Çetin Özdemir, eski sosyal güvenlik kurumu binasının yeterli dayanıklılığa sahip olmadığını belirtti. Özdemir, "Yüksekova İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün bize tahsis ettiği bina depreme karşı dayanıklı olmadığı için yıkılması gerekti. Bu nedenle Karayolları karşısında, Nisan AVM arkasında, Lider Apartmanı'nda vatandaşlara hizmet vermeye başladık. Yeni binamız depreme karşı dayanıklı olduğu için buraya taşındık. Şehir ve insan güvenliğinin üst seviyede olması gerektiğinden yeni bir binaya geçmek zorunda kaldık," dedi.

whatsapp-image-2024-07-23-at-12-01-39.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.