Yüksekova: Sıcak havada bataryalara dikkat, patlayabilir

Yüksekova: Sıcak havada bataryalara dikkat, patlayabilir

Sıcak havada cep telefonlarının güneş ışınlarına maruz bırakılmaması ve çok uzun süre şarjda kalmaması konusunda uyarılarda bulunan telefon tamircileri, sahte batarya kullanımına karşı da vatandaşları uyardı.

Yaz döneminde hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi sebebiyle cep telefonlarının bataryalarının ısınması bazı problemlere yol açıyor. En çok meydana gelen problemlerden biri de kaynaklı şarj entegresinin bozulması... Cep telefonlarının şarj ettikten sonra uzun süre prizde bırakması, bataryanın şişmesine ve bundan kaynaklı akıllı cihazların ömrünün kısalmasına neden oluyor.

whatsapp-image-2024-06-25-at-15-58-58.jpeg

Yüksekova'da cep telefon işletmeciliği yapan Ali Demir, sıcak günlerde telefon bataryalarının aşırı ısınmasından dolayı telefonun kendisinde de ısınma sorunu yaşandığına değindi.

whatsapp-image-2024-06-25-at-15-58-54.jpeg

"Batarya şiştiğinde elinizde patlayabilir"

Telefon tamircisi Demir, telefonlarda sahte bataryaların kullanılmasını doğru bulmadığını belirterek, "Sıcak aylarda bataryalar fazla ısındığı için aynı zamanda cihaz da ısınıyor, bununla birlikte batarya şişiyor ve bazı problemler oluyor. Telefon bataryasının şişmesini etkileyen olumsuz durumlardan kaçınılmalıdır çünkü, batarya şiştiğinde elinizde patlayabilir yada patladığı yerde yangın çıkarabilir" diye belirtti.

whatsapp-image-2024-06-25-at-15-59-07-1.jpeg

"Kesinlikle sahte batarya önermiyoruz"

Telefonlarda sıcaklıklardan kaynaklı şarj entegrelerinin bozulduğuna vurgu yapan Demir, "Bu da aynı şekilde bataryayla bağlantılıdır. Sahte bataryalarda aslında patlama çok görülmüyor. Ama çok çabuk şişebiliyor bu şekilde de telefon ömrünü kısaltırken cihaz verimini de düşürüyor. O yüzden kesinlikle sahte batarya önermiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Telefon artık bir insan organından bağımsız değil"

Telefonların artık bir insan organından bağımsız olmadığının altını çizen Demir, "Telefon hayatımızın her noktasında var. Vücudumuza nasıl dikkat ediyorsak telefona da aynı hassasiyetle yaklaşmalıyız. Yararının olduğu kadar zararının da olduğunu unutmayalım" dedi.

whatsapp-image-2024-06-25-at-15-59-07-001.jpeg

"Piyasada sahtecilik çok yaygın, vatandaş bu noktada dikkat etsin"

Sahte bataryanın normal bir vatandaşın anlayamayacağını belirten Demir, "Kesinlikle halkımız güvendiği ve tanıdığı insanlara gitsin. Piyasada sahtecilik yaygın ne yazık ki o yüzden vatandaş bu noktada dikkat etsin. Piyasada bazı kaliteli markalar mevcut, duruma bağlı tercih edilebilir. Bazı cihazların bataryaları sadece teknik servisinde bulunuyor. Vatandaşlar telefonlarını batarya değişimi için bize verdiklerinde 1 saat sonra geri teslim ediyoruz. Servislerde bazen modelin parçaları bulunamadığından dolayı 1 hafta, 10 gün ya da yasal süreçte 1 ay şeklinde zaman tanınabiliyor" ifadelerinde bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum