Yüksekova Kadın Derneği, Kadın Hakları Savunucuları Bölge Toplantısı'nda

Yüksekova Kadın Derneği, Kadın Hakları Savunucuları Bölge Toplantısı'nda

Van’da düzenlenen toplantıda, Yüksekova Kadın Derneği’nin de katılımıyla kadın hakları savunucuları, bölgedeki sorunları ve proje süreçlerini tartışarak işbirliği çağrısında bulundu.

Civil Rights Defenders ve İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun davetiyle kadın hakları savunucularını bir araya getiren Van Bölge Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, bölgedeki kadın hakları savunucularının sahada yaşadıkları sorunlar ve proje hazırlama süreçleri ele alındı.

whatsapp-image-2024-10-14-at-22-41-47.jpeg

Yüksekova Kadın Derneği Başkanı Hatice Temir, derneğin 2018 yılından bu yana kadın hakları alanında çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Temir, derneğin kadına yönelik şiddetle mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların sosyal, ekonomik ve hukuksal haklarını koruma amacıyla çeşitli projeler ve farkındalık kampanyaları düzenlemekte olduğunu ifade etti. Temir, aynı zamanda, bölgedeki kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, yerel ve ulusal düzeyde çözüm yolları üretmek için işbirlikleri yaptıklarını aktardı. Temir, derneğin sahada karşılaşılan sorunların üstesinden gelmek adına sürekli olarak çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak projeler geliştirerek destek arayışını sürdürdüklerini belirtti.

Kadın hakları savunucuları için gerçekleştirilen üçüncü bölgesel toplantının, ilkinin Mardin’de, ikincisinin de Diyarbakır’da yapıldığı belirtildi. Toplantıların, diğer bölgelerde de devam edeceği ve elde edilen sonuçların raporlanarak kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılacağı aktarıldı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.