Yüksekova: Doğanlı Köyü'nün Nehil sazlığında yangın çıktı
Yüksekova’ya bağlı Doğanlı (Ertuş) Köyü'nün Nehil sazlığında bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.
Edinilen bilgiye göre yangın, akşam saatlerinde Yüksekova’ya 13 km uzaklıkta bulunan Doğanlı (Ertuş) Köyünün Nehil sazlığında çıktı. Henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın korkuya neden oldu.
Köy halkının haber vermesi üzerine olay yerine gelen Yüksekova Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, 4 saat boyunca gösterdikleri çaba sonucu yangını kontrol altına aldı.
Etrafa sıçrayan alevlerin sazlık alanda bulunan birçok hayvana da zarar verdiği belirtildi.

Her sene aynı olay havanın bu soğuk vakitlerinde güneşten olmadığı aşikar birileri yine bilinçsizce nêhêli -Yuksekova'nin can damarını yakiyo ve hicbi tedbir yok artık yeter halkı bilinçlendirelim yakanları ya uyarı ya cezaya çarptırılm ki bi daha asla yakilmasin
Yanıtla (0) (0)