Yüksekova Belediyesi'nin yaz okulu devam ediyor

Yüksekova Belediyesi'nin yaz okulu devam ediyor

Yüksekova Belediyesi tarafından açılan futbol okulunda sıcak havaya rağmen antrenmanlar sürüyor.

Yüksekova Belediyesi tarafından açılan futbol okulunda öğrenciler, sıcak havaya rağmen antrenmanlarını sürdürüyor. Haftanın her günü, 6 farklı antrenör ve yardımcılarıyla beraber çeşitli yaş kategorilerinde spor eğitimleri devam ediyor.

as-2.jpeg

“Yaş kategorilerine spor ahlakını öğretip idman yaptırıyoruz”

Yardımcı antrenör Özgür Bor, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün, öğrencilerin sakatlık yaşamaması için ilk olarak ısınma hareketleri yaptık. Daha sonra, sıcak havada fazla yorulmamaları adına hafif koşu çalışmaları ile devam ettik. 10-15 dakikalık aralıklarla öğrencilere su molası veriyoruz. İki üç ay sürecek bu etkinlikte, yaş kategorilerine spor ahlakını öğretip idman yaptırıyoruz. Öncelikli hedefimiz, öğrencileri spora yönlendirmek. Spor yapan ahlaklı öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz onlar için bir havuz açıp ayrı ayrı değerlendirme yapıyoruz."

as-1.jpeg

“Pazartesi ve Salı günleri 248 öğrenci ile çalışıyoruz”

Bor, "Pazartesi ve Salı günleri 248 öğrenci ile çalışıyoruz. Buraya gelen tüm öğrenciler sporu seviyor. Pazartesi ve Salı grubu 9-12 yaş arası, Çarşamba grubu ise 13-15 yaş arası öğrenci ağırlıyoruz. Bunun dışında 6-8 yaş arası minikler grubumuz da var ve onları Salı ve Perşembe günlerinde spora teşvik etmeye çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.