Yüksekova Belediyesi 15 kilometrelik yol çalışmalarını tamamlıyor

Yüksekova Belediyesi, 15 kilometrelik yol çalışmasını tamamlayarak şehirde ulaşımı rahatlatmayı hedefliyor.

Yüksekova Belediyesi, bu yıl içerisinde toplamda 15 kilometrelik yol çalışması gerçekleştirdi. Asfalt ve parke taşı döşeme işlemleri, kentin farklı bölgelerinde eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Şoreş Diri, çalışmaların son aşamasına geldiklerini belirterek, "Şu an Yenimahalle 1410 Sokak’tayız. Ekiplerimiz, yağmur çamur demeden çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 15 gün içinde parke taşı döşeme çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Şu an altı farklı sokakta daha çalışmalarımız devam ediyor. Toplamda yedi mahallede parke taşı döşedik, sadece caddelerde değil, merdivenlerden evlerin yakınlarına kadar her alanı kapsadık. Asfalt ve parke taşı olmak üzere toplamda 15 kilometrelik yol çalışmamızı tamamlamış durumdayız. 11 mahallede, 35 farklı sokakta yol düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik” dedi.

2a0781dc-03cd-492a-ad46-19e12c446bfb.jpeg

Başkan Kırmızıgül: “Yollar medeniyettir”

Yenimahalle’de yürütülen çalışmaları değerlendiren Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Şadiye Kırmızıgül ise, "Gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımız, yapılan hizmetlerden oldukça memnun. 15 kilometrelik asfalt ve parke taşı döşeme çalışmasını bu yıl içinde tamamladık. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, kalan yolları önümüzdeki yıl ilkbaharda tamamlayacağız. Yollar bir medeniyet göstergesidir, şehrimiz daha temiz ve yaşanabilir hale geliyor. Halkımızın yıllardır yaşadığı zorlukları gidermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

3c88cb3d-edbc-49a9-a841-d7c426238aa6.jpeg

Yüksekova Belediyesi, kış mevsimi öncesinde yol çalışmalarını hızlandırarak şehirde ulaşımı rahatlatmayı hedefliyor. Eşbaşkanlar Diri ve Kırmızıgül, şehirdeki yolların hem estetik hem de fonksiyonel açıdan büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizerek, çalışmaların tamamlanmasının ardından Yüksekova’nın daha modern bir görünüme kavuşacağını belirtti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.