Vekil Parlak, Şemdinli’nin şehir merkezindeki karakolu meclise taşıdı

Vekil Parlak, Şemdinli’nin şehir merkezindeki karakolu meclise taşıdı

DEM Parti Hakkari milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Şemdinli'nin şehir merkezinde kurulan karakol ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi sundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Hakkari milletvekili Vezir Parlak, Şemdinli’nin Selahattin Çiftçi Caddesi’nde bulunan(Eski adıyla Moda Caddesi) özel harekat karakolunun Şemdinli halkının günlük rutin yaşantısını olumsuz yönde etkilediğini belirterek konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlanması talebiyle soru önergesi sundu.

Şemdinli’de insanların yoğun olarak kullandığı bu güzergâhın önemine değinen Vekil Parlak, "Ağır silahlı onlarca polisin bulunduğu bu karakol, yurttaşlarda korku ve tedirginliğe yol açmaktadır. Bu durum başta çocuklar olmak üzere birçok insanda travmalara neden olmaktadır. Bu karakolda zaman zaman silahlı kazaların yaşandığına dair tanıklıklar, halkın can güvenliğinin de tehdit altında olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Şemdinlili yurttaşların defalarca resmî makamlara şikâyette bulunduğunu ifade eden Parlak, "Karakolun kapatılması ya da yerinin değiştirilmesi için bir girişimde bulunulmamıştır" dedi.

Vekil Parlak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti;

1. “Şehit Polis Özel Harekat Sinan Türkoğlu Yerleşkesi”nin Şemdinli’nin başka bir yerinde değil de en işlek bölgede kurulmuş olmasının nedeni nedir?

2. Bir kentin en işlek caddelerinden birinde onlarca özel harekât polisinin görev yaptığı bir karakolun bulunması doğru mudur?

3. Ağır silahlarla donatılmış polislerin bulunduğu bir karakolda meydana gelebilecek silahlı kazaların ya da olası çatışmaların sivil bölgede yaratabileceği can güvenliği riskine yönelik önlemler alınmış mıdır?

4. Bugüne kadar yurttaşların karakolla ilgili yaptıkları şikâyetler kayıt altına alınmış mıdır? Bu şikâyetlerle ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

5. “Şehit Polis Özel Harekat Sinan Türkoğlu Yerleşkesi”nin bulunduğu yerden kaldırılmasıyla ilgili bir çalışma yürütmeyi düşünüyor musunuz?

6. Birçok kentte merkezî yerlerde bulunan asker ve polis yapılarının halkta yarattığı korku ve tedirginlik ile neden olduğu can güvenliği riskiyle ilgili bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.