Van'da tarım ve gıda sempozyumu

Van'da tarım ve gıda sempozyumu

Van’da başlayan “Tarımda ve Gıdada Geleceği Kurma Sempozyumu”nda DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve diğer konuşmacılar, tarım ekonomisinin geleceği ve ekolojik tarımın önemini ele aldı.

DEM Parti'nin Ekmek ve Adalet Buluşmaları kapsamında düzenlenen “Tarımda ve Gıdada Geleceği Kurma Sempozyumu” Van’da gerçekleştirildi. Sempozyumda, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları bir konuşma yaptı.

Oturumda, “Başka bir tarım ekonomisi mümkün mü?” başlığı altında DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve Ziraat Mühendisi Şahin Karakoyun sunumlar yaptı.

Melis Tantan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, Eşbaşkan Neslihan Şedal, neoliberal politikalar ve ekokırım gölgesinde ekolojik tarımın önemine değinerek, demokratik komünal ekonominin inşasının elzem olduğunu belirtti ve tarımın bu süreçteki kritik rolünü vurguladı.

Sempozyum, öğleden sonra yapılacan diğer oturumlardan sonra son buldu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.