Van'da peynir gramla satılmaya başladı

Van'da peynir gramla satılmaya başladı

Ekonomik kriz ve maliyet artışları nedeniyle Van'da peynir satışları artık gramla yapılıyor.

Van'daki peynir satıcıları, son dönemde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sürekli olarak peynire zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Artan maliyetler ve alım gücünün düşmesiyle birlikte, kentte artık peynir satışı gramla yapılmaya başlandı. Peynirin kilosu, çeşidine ve kalitesine göre 170 ile 300 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Ekonomik kriz ve kuraklık etkisi

Satıcılar, ekonomik krizin yanı sıra kuraklık ve yem ile saman fiyatlarındaki artışın da peynir fiyatlarına olumsuz yansıdığını ifade ediyor. Yem ve saman fiyatlarının yükselmesi, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin üretim maliyetlerini artırıyor. Bu durum, süt ve süt ürünleri fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor.

Peynire gramla satış dönemi

Peynir satıcıları, müşterilerin alım gücünün düşmesi nedeniyle artık peynir satışlarını gramla yapmaya başladıklarını belirtiyor. Eskiden kiloyla satılan peynirler, artık daha küçük miktarlarda satılarak tüketicilerin bütçesine uygun hale getirilmeye çalışılıyor.

Yeni zamlar kapıda

Kısa bir süre içinde yeni bir zammın daha gelmesi bekleniyor. Bu durum, hem satıcıları hem de tüketicileri zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Peynir alan müşterilerden Sabri Aşan, bu durumun bütçelerini zorladığını, peynire gelen zamlar için bir an önce bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.