Van'da Kürtçe yaya geçidi uyarılarına yönelik saldırı

Van'da Kürtçe yaya geçidi uyarılarına yönelik saldırı

Van Büyükşehir Belediyesi, çok dilli belediyecilik çerçevesinde eklediği Kürtçe ve Türkçe trafik uyarılarına yapılan saldırılara karşı hukuki adımlar atacağını açıkladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, çeşitli noktalardaki yollara Kürtçe ve Türkçe trafik uyarıları ekleyerek kentin çok dilli belediyecilik faaliyetlerini genişletmişti. Ancak son zamanlarda bu uyarı yazılarına yönelik saldırılar gerçekleşti. İlde "pêşî peya/önce yaya" gibi Kürtçe uyarı yazılarının üzerine "Türkiye Türk'tür, Türk Kalacak" şeklinde yazılar eklendi.

Van Büyükşehir Belediyesi, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, kentin kültürel çeşitliliğini ve çok dilli belediyecilik faaliyetlerini koruma kararlılıklarını dile getirdi. Belediye, bu tür provokatif eylemlere karşı yasal süreç başlatacaklarını ve kentin zengin kültürel mirasını koruma konusundaki kararlılıklarını sürdüreceklerini belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.