Van Gölü'nde inci kefali koruma çalışmaları sürüyor

Van Gölü'nde inci kefali koruma çalışmaları sürüyor

Van Gölü'nde nadir bulunan inci kefali balıklarının üreme göçü sırasında korunması için ekipler denetimlerini arttırıyor.

Van Gölü'nün eşsiz balık türlerinden olan inci kefalinin üreme dönemi, 15 Nisan ile 15 Temmuz arasında tatlı sulara gerçekleştirdiği göç yolculuğu sırasında devam ediyor. Bu önemli dönemde, balıkların korunması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

"Avlanmış yaklaşık 80 kilogram canlı balık tespit edildi"

Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, Van YYÜ ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kaçak avcıların faaliyetlerini engellemek için koordineli bir şekilde denetim yapıyorlar. Son yapılan denetimlerde, kaçak avcılar tarafından dereye yerleştirilmiş özel düzenekle avlanmış yaklaşık 80 kilogram canlı balık tespit edilerek tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı. Bu denetimlerin sıklaştırılmasıyla birlikte, inci kefalinin popülasyonunun korunması ve sürdürülebilir bir balıkçılık için önemli adımlar atılmış olacak.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.