Van Büyükşehir Belediyesi’nden  sokaklara dağıtılan çöplere ilişkin açıklama

Van Büyükşehir Belediyesi’nden sokaklara dağıtılan çöplere ilişkin açıklama

Van Büyükşehir Belediyesi, bir grup tarafından sokaklara çöp poşetlerinin yırtılarak dağıtılması olayına ilişkin resmi hesaplarından bir açıklama yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, kent genelinde ve 13 ilçenin ana arter ve ara sokaklarındaki temizlik çalışmalarının ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerde temizlik çalışmalarını koordine ediyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilçe belediyeleri ile uyum içinde yürüttüğümüz bu çalışmalar, ne yazık ki bazı grupların hedefi haline geldi" denildi.

"Belediye çalışmıyor imajı yaratılmak isteniyor"

Açıklamada, 27 Haziran Perşembe akşamı İpekyolu ilçesinde yaşanan son saldırıya dikkat çekilerek, "Çöp toplama saati olan akşam 22.00’den 5 dakika önce, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesindeki temizlik ekiplerimiz, Hacı Osman Camii Uzun Sokakta 7-8 kişilik bir grubun sokağa bırakılan çöp poşetlerini yırtarak, kovaları devirdiğini ve uyarıcı levhaları yola fırlattığını tespit etti. Bu tür davranışlarla ‘belediye çalışmıyor’ imajı yaratılmak istenmesi ve çevreye zarar verilmesi kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

whatsapp-image-2024-06-30-at-00-37-25.jpeg

"Emekçilerimizin hakkına girenleri kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz"

Açıklamada ayrıca, "7/24 esasına göre çalışan tüm emekçilerimizin hakkına giren bu şahısları kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Kendi evleri gibi tüm yurttaşların evlerini bilinçli şekilde kirleten bu kişilerin kirli eylemlerinin son bulmasını temenni ediyoruz" denildi.

Son olarak, olayın faillerinin tespit edilmesi ve cezalandırılması için adli ve idari yönden gerekli takiplerin yapılacağı belirtildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.