Vali Çelik, TRT Gap Diyarbakır Radyosu’nda: Hakkari’ye 21 milyar TL’lik 47 proje hayata geçiriliyor

Vali Çelik, TRT Gap Diyarbakır Radyosu’nda: Hakkari’ye 21 milyar TL’lik 47 proje hayata geçiriliyor

Hakkari Valisi Ali Çelik, TRT Gap Diyarbakır Radyosu’nda kente yönelik yatırımları değerlendirdi. 2025 yılı yatırım programında tarımdan sulamaya, altyapıdan üretime kadar 21 milyar TL’lik 47 projenin hayata geçirileceğini açıkladı.

Hakkari Valisi Ali Çelik, TRT Gap Diyarbakır Radyosu’nda Aslı Hocaoğlu’nun sunduğu Bölge Gündemi programına konuk olarak kentte gerçekleştirilecek yatırımları değerlendirdi. Çelik, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Hakkari’ye yaptığı ziyaretin ardından açıklanan projeler hakkında bilgi verdi.

Vali Çelik, 2025 yılı yatırım programı kapsamında Hakkari’ye 21 milyar TL’lik bütçeyle 47 projenin kazandırılacağını duyurdu. Bu projelerin kentin tarım sektörünü güçlendireceğini belirten Çelik, son ziyaretle birlikte eklenen 1,1 milyar TL değerindeki 16 yatırımın da sürece dahil edildiğini aktardı.

whatsapp-image-2025-04-03-at-13-38-28.jpeg

Hakkari’nin zorlu coğrafi yapısına dikkat çeken Çelik, mevcut tarım alanlarının verimli kullanılması gerektiğini vurguladı. Bu doğrultuda 520 milyon TL ödenek ayrılan Dilimli Barajı Sulaması 1. Kısım Projesi için 2025 yılında inşaat çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Ayrıca, Salkımlı ve Bağışlı göletleri ile sulama altyapısının güçlendirilmesi için Bakan Yumaklı’nın gerekli talimatları verdiğini belirtti.

Güvenliğin sağlanmasıyla birlikte çiftçilerin tekrar üretime yöneldiğini ifade eden Vali Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Özel İdaresi’nin desteğiyle gerçekleştirilen tarımsal projelerin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Geçen yıl üreticilere sebze fidelerinin dağıtıldığını hatırlatan Çelik, bunun sonucunda domates, bamya ve karpuz gibi ürünlerin Hakkâri’de yetiştirildiğini belirtti.

Hakkari’nin yıllar içinde çeşitli zorluklardan geçtiğini ancak devletin sunduğu desteklerle bu sürecin geride bırakıldığını dile getiren Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıkların öncülüğünde kente yönelik yatırımların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

Programın sonunda TRT Gap Diyarbakır ekibine teşekkür eden Vali Ali Çelik, dinleyicilerin geçmiş Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, Hakkari için umut dolu bir gelecek temennisinde bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum