Üzümlü Sınır Kapısı'nda pul ücretine yapılacak zamma tepki

Üzümlü Sınır Kapısı'nda yurt dışı çıkış pulu ücretinin 1.500 TL'ye çıkarılma önerisi, bölge halkının tepkisine neden oluyor.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan Üzümlü Sınır Kapısı'nda yurt dışı çıkış pulu ücretinin 1.500 TL’ye çıkarılması önerisi, günübirlik giriş çıkış yaparak ticaret yapan vatandaşların tepkisine neden oldu.

“Tek gelir kaynağımız bu sınır kapısı”

Uzun yıllar Üzümlü Sınır Kapısı’nın açılması için mücadele verdiklerini belirten Abdulsettar Ayar, "Çukurca'nın hiçbir geliri yok, tek gelir kaynağımız bu sınır kapısı. Şu an bile 150 TL'lik pul parasını zor ödüyoruz, 1.500 TL olursa kimse gelmez. Ekonomik kriz nedeniyle zaten insanlar sefalet içinde. Pul parası 1.500 TL olursa bölgeyi terk ederler. Yetkililere çağrımız, fakir fukaranın yanında olsunlar, vergileri indirsinler, pul parasını yükseltmesinler" dedi.

“Her yoksulun gözü bu kapıda”

Besna Seven ise pul ücretlerinin yükseltilmesine karşı çıktıklarını belirterek, "Birkaç parça eşya getirmemize bile izin vermiyorlar. Ne maaşımız var ne gelirimiz. Herkesin gözü bu sınır kapısında, pul ücretinin yükseltilmemesi gerekiyor. 150 TL’yi zor veriyoruz. Recep Tayyip Erdoğan da bize böyle yapmasın. Şemdinli'den Çukurca'ya kadar her yoksulun gözü bu kapıda" diye konuştu.

“Günlük 1.500 TL’yi nasıl ödeyip kazanç sağlayacağım?”

İdris Kaya da durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Millet yoksul ve perişan halde. Bu kapılar kapanacak çünkü bu parayı verip geçiş yapmaz. İşsizim, çocuklarım işsiz, üniversitede okuyan öğrencilerim var. Günlük 1.500 TL’yi nasıl ödeyip kazanç sağlayacağım? Bu ücret çok pahalı, yetkililerden bu ücretin yükseltilmemesini rica ediyoruz" dedi.

Vatandaşlar, geçişlerde uygulanan pul ücretinin artırılmasının ekonomik zorlukları daha da derinleştireceğini belirterek, yetkililerin bu konuda bir çözüm bulmasını talep etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum