Trump'a suikast girişiminde bulunan Crooks'un Cumhuriyetçi kayıtlı olduğu ortaya çıktı

Trump'a suikast girişiminde bulunan Crooks'un Cumhuriyetçi kayıtlı olduğu ortaya çıktı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un Cumhuriyetçi olarak kayıtlı olduğu, ancak daha önce Demokrat bir gruba bağış yaptığı belirlendi.

CNN'in haberine göre, Crooks, partinin başkan adayı olmasını istedikleri kişiye üyelerin oy verebildiği kapalı ön seçimlere katılmayı sağlayan sistemde Cumhuriyetçi olarak kaydedilmişti.

Kayıtlı Cumhuriyetçi, Demokrat Bağışçı

Crooks'un, Pittsburgh'un banliyösü Bethel Park'ta yaşadığı ve Pensilvanya'nın seçmen veri tabanında Cumhuriyetçi olarak yer aldığı tespit edildi. Ancak, 2021'de "Progressive Turnout Project" adlı Demokrat görüşlü bir siyasi eylem komitesine 15 dolar bağış yaptığı da ortaya çıktı.

Trump'a Suikast Girişimi

Eski Başkan Trump, Pensilvanya'daki mitingde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Trump, sağ kulağından yaralandı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

ABD Gizli Servisi, saldırganın miting alanının dışındaki yüksek bir noktadan birçok kez ateş ettiğini ve etkisiz hale getirildiğini açıkladı. FBI, suikast girişimi olarak nitelendirilen bu olayda saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu belirtti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.