TPAO Şemdinli ve Derecik'te petrol arama çalışmalarına başladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Hakkari'nin Şemdinli ve Derecik ilçelerinde petrol arama çalışmalarına başladı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü, Şemdinli (Nawşar) ve Derecik (Rûbarok) ilçelerinde Anadağ-1 ve Derecik-1 isimli petrol arama sondaj kuyusu açılması çalışmalarına başladı.

p1.jpeg

"Petrolün üzerinde yatıyoruz deyimi umarım gerçek olur"

Derecik ilçesindeki tespit kuyusundaki çalışmaları inceleyen Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, bölgelerine ve ülkelerine hayırlı olmasını diledi. Dinç, "Şüphesiz bu ve buna benzer birçok yeraltı ve yerüstü zenginliğimiz var. Yıllardır esprilere konu olan ‘petrolün üzerinde yatıyoruz’ deyimi umarım gerçek olur. Biz umutluyuz" ifadelerini kullandı.

p.jpeg

"Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari’ye istihdam anlamında katkı sağlar"

Dinç, " Hükümetimizin ve enerji firmalarının atmış olduğu adımı önemsiyoruz. Umarız devamı gelir. Başta Derecik olmak üzere Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari’ye istihdam anlamında katkı sağlar" şeklinde konuştu.

p2.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum