Timur Sevi'nin taziyesinde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı

Yüksekova'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Meclis Başkanı Timur Sevi’nin taziyesinde birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Yüksekova'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve Yüksekova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Meclis Başkanı Timur Sevi için taziyeler devam ediyor.

DEM Parti Milletvekilleri Pervin Buldan, Öznur Bartın, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri, HDP eski Hakkari Milletvekili Sait Dede, Şemdinli Dem Parti İlçe Eş Başkanı Ağit Tekin, Yüksekova Dem Parti İlçe Eş Başkanları Ercan Sevmez ile Filiz Saygı, Yüksekova eski belediye başkanı Salih Yıldız, Barış Anneleri ve birçok yönetici taziye ziyaretinde bulundu.

whatsapp-image-2024-07-13-at-13-06-38.jpeg

“Bu toplum bölünmüş bir toplum değil”

Ziyaret sırasında konuşan DEM Parti İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, toplumun değerlerine vurgu yaptı. Sevmez, "Kıymetli misafirler, öncelikle özür diliyorum. Bu tarz taziye ortamlarında çok fazla konuşmayı tercih etmiyoruz fakat bazı mesajları vermemiz gerekiyor. Topluma mal olmuş ve öncü kişiler her zaman gerekli saygıyı hak eder. Toplumun bu değerlerinin korunması gerekiyor. Bunlar toplumun temelleridir ve korunmalıdır. Özellikle Yüksekova bazı değerlere sahiptir. Yüksekova ve halkının birlik ruhuyla hareket ettiğine şahit oluyoruz. Çünkü bu toplum bölünmüş bir toplum değil, aksine birlik ruhuyla hareket eden bir toplumdur. Biz kardeş gibiyiz, bu topraklarda hep birlikte acılar çekmişiz. Değerlerimize ve kardeşliğimize sahip çıkmalıyız" dedi.

whatsapp-image-2024-07-13-at-13-04-10.jpeg

“Toplumun direkleri kırılırsa hepimiz o yıkıntının altında kalırız”

Timur’un sadece Bayî ailesinin bir ferdi olmadığını, tüm Yüksekova’da barıştan yana bir şahsiyet olduğunu belirten Sevmez, toplumdaki herkesin birbirine ve topluma sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Sevmez, "Toplumun direkleri kırılırsa hepimiz o yıkıntının altında kalırız. Birbirimize karşı olan saygımızı yitirirsek bunun bedelini hepimiz öderiz. Büyük önderlere, öncülere ve önemli şahsiyetlere saygı duymak zorundayız" diye ekledi.

whatsapp-image-2024-07-13-at-13-08-05.jpeg

“DEM Parti yönetimi olarak bize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz”

Sevmez, olayın yükünün herkesin omuzlarına düştüğünü belirterek, toplumun huzurunu sağlamak için herkesin rolünü oynaması gerektiğini söyleyerek, "Bu görev herkesin görevidir. Kurumlar, âlimler, anneler, toplumun öncüleri ve tabii ki siyasetçiler bu anlamda sorumluluk almalıdır. Biz siyasiler olarak DEM Parti yönetimi olarak bu anlamda bize düşen rolü ve sorumluluğu üstlenip yerine getireceğiz. Bu tarz olayların önünden almaya çalışacağız, artık böyle şeylere izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-13-at-13-05-13.jpeg

Konuşmasının sonunda olayı kınayan Sevmez, "Allah rahmet eylesin. Allah bir daha bizi böyle bir acıyla karşılaştırmasın" diyerek taziye mesajını iletti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum