Şemdinli’deki yaya kaldırımı eksikliği Meclis gündeminde

Şemdinli’deki yaya kaldırımı eksikliği Meclis gündeminde

Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Şemdinli’de yaya kaldırımı eksikliği nedeniyle vatandaşların tehlikede olduğunu vurgulayarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na soru önergesi sundu.

Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ile Altınsu (Şapatan) köyü arasında yer alan ve Şemdinli’ye girişin tek yolunu oluşturan Kulke Ürisa mevkisindeki yaya kaldırımı eksikliğini gündeme getirdi.

Düşünmez, bu durumun yurttaşlar için ciddi tehlikeler yarattığını belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na cevaplaması istemiyle bir soru önergesi sundu. Önergede, "Güzergah hem yayaların hem de araçların yoğun trafiğinin olduğu bir bölgedir. Yetersiz anayol düzenlemesi ve yayaların kullanabileceği kaldırımların olmaması sebebiyle yurttaşların ilgili mercilere yaptıkları başvurular sonuçsuz kalmıştır. Gereken önlemler alınmadığı takdirde ölümlü kazalara davetiye çıkarılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Düşünmez, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı. Hakkari’deki ulaşım güvenliğinin sağlanması adına gerekli adımların atılmasını talep etti.

Düşünmez şu soruları yöneltti:

  1. Hakkari Şemdinli ilçesi ile Altınsu(Şapatan) köyü arasında yer alan mevkide neden kaldırım bulunmamaktadır? Yurttaşlar için tehlike arz eden durumun sorumluları kimlerdir?
  1. Hakkari Şemdinli ilçesi ile Altınsu(Şapatan) köyü arasında yer alan ve Şemdinli’ye girişin olduğu tek yol olan mevkiide kaldırım yapılması Bakanlığınızca programa alınmış mıdır, program dahilinde değilse ne zaman gerçekleştirilecektir?
  1. Söz konusu mevkide Anayol düzenlemesi ve kaldırım düzenlemesi yapılması sürecinin hızlandırılması ve oluşacak mağduriyetleri önlemek adına herhangi bir girişiminiz olacak mıdır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.