Şemdinli’de ortaokul öğrencilerine uygunsuz içerik izletildiği ve tehdit edildikleri iddiası

Şemdinli’de ortaokul öğrencilerine uygunsuz içerik izletildiği ve tehdit edildikleri iddiası

HESOB Başkanı Muharrem Tekin, Şemdinli Altınsu Köyü Atatürk Ortaokulu’nda öğrencilerin uygunsuz içerik izlettirildiği ve tehdit edildikleri iddialarıyla ilgili yetkililere çağrıda bulundu.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Şemdinli’deki bir okulda yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

whatsapp-image-2024-10-26-at-00-30-33.jpeg

Muharrem Tekin’in açıklamasına göre, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin alındığını belirten bir grup, Hakkari genelindeki okulları gezerek, öğrencilere 100 TL karşılığında sinema etkinliği düzenledi. Aynı grup, Şemdinli Atatürk Ortaokulu’na giderek, okul idaresine etkinlik için izinlerinin bulunduğunu bildirdi ve 6-7. sınıf öğrencilerini konferans salonunda topladı.

Ancak, etkinlik sırasında öğrencilere uygunsuz içerik izlettirildiği ve bu içerikleri kimseye söylememeleri yönünde öğrencilerin tehdit edildiği iddia edildi. Ayrıca, öğrencilerin fiziki şiddete maruz kaldığı öne sürüldü. Bu durumu fark eden okul idaresi, olayla ilgili tutanak tutarak emniyete şikayette bulundu.

Başkan Tekin, yaptığı açıklamada yetkililere şu soruları yöneltti:

• Bu grubun belirttiği gibi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekten bir izin verildi mi?

• Ortaokul öğrencilerine ücret karşılığı etkinlik yaptırmak müfredata uygun mudur?

• Ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlikler önceden ilgili birimlerce kontrol edilip onaylanıyor mu?

• Öğrencilere uygunsuz içerik izlettiren bu kişilere yönelik herhangi bir işlem yapıldı mı?

• Yaşanan olayların ardından veliler, çocuklarını güvenle okula gönderebilecek mi?

Başkan Tekin, olayın tüm detaylarıyla araştırılmasını ve bu kişilere yönelik yasal işlemlerin yapılması için yetkililerden açıklama beklediklerini belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.