Şemdinli’de çocukların bidonla kayak keyfi

Şemdinli’nin Tekeli köyünde, kar yağışını fırsat bilen çocuklar, bidon ve poşetlerle tepelerde kayarak keyifli anlar yaşıyor.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı, ilçe merkezine 10 kilometre mesafedeki Tekeli (Gare) köyünde kar yağışını fırsat bilen çocuklar, kendi imkânlarıyla eğlenceli vakit geçirdi. Ellerine poşet, tahta ve bidonlarını alan çocuklar, köylerinin arkasında bulunan tepeleri adeta bir kayak pistine dönüştürdü.

whatsapp-image-2025-02-16-at-11-12-13-2.jpeg

Hafta sonu tatilini değerlendiren çocuklar, güneşli havayı fırsat bilerek kayak yapmanın keyfini çıkardı. Kayak takımları olmamasına rağmen farklı malzemeler kullanarak kayan çocuklar, büyük bir mutluluk yaşadı.

whatsapp-image-2025-02-16-at-11-12-13.jpeg

Her gün kaymak için buraya geldiklerini belirten Erdal Atilla, “Burası çok güzel, tıpkı bir kayak merkezi gibi. Her gün iki-üç saat boyunca burada kayıyoruz. Kayaklarımız yok ama bidonlardan yapıyoruz. Gerçekten çok eğlenceli” dedi.

whatsapp-image-2025-02-16-at-11-12-12-1.jpeg

Bidonlarla kaymanın keyfini süren Şehit Demir ise tatili değerlendirmek için köye geldiklerini ifade ederek, “Bizler Şemdinli’de yaşıyoruz. Okullar tatil olunca dedemin evine geldik ve burada bidonlarla kayak yapıyoruz. Başka bir kayak tesisimiz yok ama burası bizim için yeterli. Tatilin keyfini böyle çıkarıyoruz” diye konuştu.

whatsapp-image-2025-02-16-at-11-12-14.jpeg

Rojna Atilla da kayak yapmanın kendileri için büyük bir eğlence olduğunu dile getirerek, “Kendi köyümüzde, kendi imkânlarımızla kayak yapıyoruz. Buraya çok sayıda arkadaşımız geliyor ve birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Gerçekten çok zevkli” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-02-16-at-11-12-12.jpeg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.