Şedal ve Zeydan’dan kayyum atamasına tepki

Şedal ve Zeydan’dan kayyum atamasına tepki

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyuma tepki gösterdi.

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp yerine Vali Ali Çelik’in kayyum olarak atanmasına tepkiler büyüyor. Kurum, kuruluş ve siyaset dünyasından birçok isim kayyum atanmasına karşı çıktı. Son olarak, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan açıklamalarıyla bu duruma tepki gösterdi.

Eşbaşkanlar, x hesapları üzerinden açıklamalarda bulundu.

Şedal, “Normalleşme ve yumuşama siyasetinden bahsedenler; Seçimde kazandık hazmediniz! Mazbatamızı gasp etmeye çalıştınız, başaramadınız! Seçimle kazanamadığınızı Kayyım politikası ile gasp etmeye çalışıyorsunuz. Bizler hakkı-hukuk savunan, adaletin eşitliğinin sağlanması için mücadele eden tarafınız. Çok açık ifade ediyoruz; Viyan Tekçe ve Mehmet Sıddık Akış başkanlarımız, bu insanların istekleridir ve insanların isteklerine saldırmanıza, bu saldırıyı normalleştirmenize izin vermeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

Zeydan ise, “Sn Sıddık Akış 65 gün önce kişinin özgür iradesiyle Colemêrg belediyesinin başkanı ayrıldı. YSK nin kararıyla bildirilmesi yeterliliği önünde hiçbir engeli olmayan Sn Sıddık Akışın'ın hukuk dışı bir bölümünün toplanması ve bunun yerine kayyım atanması tüm halka karşı birleşen siyasi bir darbedir. Bu siyasi darbenin karşısında adaleti, demokrasiyi, halkın iradesini savunmak, dayanışmayı büyütmek vicdanlı herkesin görevidir. Bizler her koşulda bu irade gaspının karşısında durmaya, adaleti, demokrasiyi, halkın iradesini savunmaya devam ediyoruz” diye belirtti

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum