Şedal ve Zeydan, Van'da Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bisiklet turu ile başlattı

Şedal ve Zeydan, Van'da Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bisiklet turu ile başlattı

Van Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bisiklet turu ile başlattı. Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ın katıldığı etkinlikte, ulaşım sorunlarına dikkat çekildi.

Van Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bisiklet turu ile başlattı. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan ve vatandaşlar katıldı. Kent Park’tan başlayan bisiklet turu, Musa Anter Parkı’nda sona erdi.

whatsapp-image-2024-09-17-at-00-58-15-1.jpeg

Eşbaşkan Neslihan Şedal, şehirdeki ulaşım sorunlarına dikkat çekti. Şedal, “Avrupa Hareketlilik Haftası’nın amacı, kentlerdeki ulaşım sorunlarına çözüm getirmektir. Bu sorunu toplu taşıma, yürüyüş parkurları ve bisiklet sürüşü ile çözmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Ekolojik ve katılımcı kent vurgusu

Eşbaşkan Abdullah Zeydan ise, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın daha ekolojik, demokratik ve yaşanabilir kentler inşa etmeyi teşvik ettiğini belirtti. Zeydan, “İmkânlarımız kısıtlı olabilir, ancak yapabileceklerimiz çok. Kentimizin her alanında sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” diye kaydetti.

whatsapp-image-2024-09-17-at-00-58-16.jpeg

Gelecek etkinlikler

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, 19 Eylül’e kadar çeşitli aktivitelerle devam edecek. Van Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte daha yeşil, temiz ve yaşanabilir bir kent yaratmayı hedefliyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum