Gülşen tutuklandı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürülecek

Gülşen tutuklandı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürülecek

Savcılıkça, Gülşen’in “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddia edildi. Gülşen çıkarıldığı mahkemedeki savunmasında videonun provokatif amaçlarla servis edildiğini söyledi ve üstüne atılı suçlamayı kabul etmedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca TCK'nin 216. maddesini ihlal ederek "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile suçlanan şarkıcı Gülşen, sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.  

Gülşen Nisan'da verdiği bir konser sırasında ekibiyle şakalaştığı sırada kaydedilmiş bir videoda, "imam hatipli" bir kişiye atfen yaptığı şakada kullandığı ifadeleri dolayısıyla iktidar partilerinin sözcüleri ve iktidar yanlısı medya ve "muhafazakar" trollerce hedef gösterilmiş ve linç kampanyasının hedefi olmuştu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılan Gülşen, Emniyet'teki işlemlerinin ardından avukatının eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. 

Gülşen'in savunması

Gülşen mahkemede suçlamaları reddetti, emniyet ve savcılıkta verdiği savunmaları tekrar ettiğini ve tutuksuz yargılanmayı istediğini söyledi. Emniyet ve Savcılıktaki ifadelerinin okunmasından sonra  beyanlarını doğruladı. Şarkıcı savcılıktaki ifadesinde videonun provokatif amaçla servis edildiğini söyledi, suçlamaları reddetti ve koğuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesini talep etti. 

"Kimseyi ayırıp örselemem" 

Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan "Miraç" isimli arkadaşımın lakabı "imamdır". Arkadaşlarla kendi aramızda 'aptal, salak, sapık' olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Miraç'ın soy ismini ve iletişimini hatırlamıyorum. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur.

Bu konuşma, konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben "beni seyircilerinin arasında omuzlarınızda taşıyın" demem üzerine bana okrestra arasından "seni imam taşısın" şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım.

Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlike atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir.

Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum"

Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yazılan sevk yazısında, Gülşen'in sözlerinin tepkilere neden olduğu, bu tepkilerin, özellikle sosyal medyada yapılan çok sayıda paylaşım ve yorumla gündem olduğu ifade edildi.

Yazıda, ''soruşturma konusu sözlerin kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturacak şekilde kamu güvenliğini bozucu ve sarsıcı niteliğe haiz olduğu, bu şekilde halkın farklı özelliklerine sahip bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik içirmesi nedeniyle TCK 216/1. maddesinde düzenlenen 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçunun unsurlarını oluşturduğu, bu kapsamda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin ve CMK 100. maddede yazılı tutuklama sebeplerinin bulunduğu" belirtildi.

Ne olmuştu?

Gülşen'in bir konserinde sahnede "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" dediği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcıyı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" kapsamına giren Türk Ceza Kanunu 216. maddesi ile suçlanarak polis eşliğinde mevcutlu olarak bugün (25 Ağustos) savcılığa getirilmesine karar verdi.

Konuyla ilgili sosyal medyada "#GülşenTutuklansın" etiketiyle binlerce tweet atılırken, "#HaddiniBilGülşen" gibi şarkıcıyı hedef gösteren ve tehditkâr içeriklere de sahip olan tweet'ler de atıldı. Gülşen bu gelişmeler üzerine, gözaltına alınmadan önce soyal medyadan yaptığı bir paylaşımda şöyle demişti: 

Uzun yllardir birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlanm ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sozlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kotü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm inandığım ozgürlüğü savunurken, eleştirdigim radikal uca kendimin savruldugunu görüyorum. Videodaki soylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.