Ronahi Perihan Akgöl, Yüksekova’da futbol okulu açtı

Yüksekova’da yaşayan Ronahi Perihan Akgöl, 10 yıllık futbol ve 5 yıllık antrenörlük tecrübesiyle genç yetenekleri keşfetmek ve eğitmek amacıyla yeni bir futbol okulu açtı.

Başarılı antrenör Ronahi Perihan Akgöl, futbol tecrübelerini Yüksekova'da gençlerle paylaşmak üzere bir futbol okulu açtı. 10 yıl futbol oynayıp 5 yıl antrenörlük deneyimi bulunan Akgöl, Yüksekova'daki yetenekli öğrencileri keşfetmeyi ve futbola kazandırmayı hedefliyor.

whatsapp-image-2024-08-09-at-17-20-21.jpeg

Galatasaray ve Siirt Üniversitesi başarıları

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi mezunu olan Ronahi Perihan Akgöl, uzun yıllar futbol oynayıp çeşitli takımlarda antrenörlük yaptı. Galatasaray bünyesinde de görev aldı ve Amedspor ile Galatasaray'daki genç oyuncuları başarılı bir şekilde yönlendirdi. Ayrıca, bir oyuncuyu milli takıma kazandırdı ve geçen yıl Siirt Üniversitesi takımıyla üniversite turnuvasında şampiyon oldu

Yüksekova’da eğitim ve toplumsal katkı hedefi

Galatasaray'daki antrenörlük kariyerine devam etmek yerine, memleketi Yüksekova'da bir futbol okulu açmayı tercih eden Akgöl, “Galatasaray'da devam edebilirdim ama memleketimdeki çocuklara katkım olsun istiyorum” dedi. Kendi hayatında önemli bir antrenörün etkisi olduğunu belirten Akgöl, Yüksekova’daki çocukların sadece iyi futbolcular değil, aynı zamanda ahlaklı bireyler olarak yetiştirilmesini istiyor.

whatsapp-image-2024-08-09-at-20-39-41.jpeg

“Çocukların ilgi alanlarına göre yönlendirilmesi gerekiyor”

Futbol okulunun açılmasının ardından, Akgöl, çocukların ilgilerine göre yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Futbolun sadece ayakla değil, beyinle de oynandığını belirten Akgöl, “Çocukların hangi alana ilgi duyduğuna göre yönlendirilmesi gerekiyor. İlgi alanına göre, çocuk müzik, resim ya da başka bir alana yönlendirilmelidir. Çocukları karartmamalıyız, potansiyellerini ortaya çıkarmalıyız” dedi.

Halkın desteğinin, futbol okulunun başarısı için kritik olduğunu belirten Akgöl, bu süreçte daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum