Öznur Bartın, hasta tutuklu Kenan Kaya'nın durumunu sordu

Öznur Bartın, hasta tutuklu Kenan Kaya'nın durumunu sordu

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Samsun S Tipi Kapalı Cezaevindeki hasta mahpus Kenan Kaya'nın durumuyla ilgili Adalet Bakanı'na sorular yöneltti.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a, Samsun S Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan hasta mahpus Kenan Kaya'nın durumuyla ilgili sorular yöneltti. Bartın, Anayasa'nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğü'nün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ettiği önergesinde, Kaya'nın sağlık sorunlarının cezaevi koşullarıyla nasıl ilişkilendirildiğini sordu.

"Ağız içi aramayı kabul etmediği gerekçesiyle hastaneye geç götürüldü"

Önergede, Kaya'nın ailesi tarafından aktarılan bilgilere göre, iki kez kalp krizi geçirmesine rağmen ağız içi aramayı kabul etmediği gerekçesiyle hastaneye geç götürüldüğü ve ameliyatın ardından doktorların "Gözetim altında kalması gerekiyor" demesine rağmen tekrar cezaevine götürüldüğü iddiaları öne çıkıyor. Bartın önergesinde, Kaya'nın sağlık durumunun ve tüm bu yaşananların detaylı bir şekilde araştırılmasını talep etti.

Öznur Bartın’ın, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un cevaplamasını istediği soruları şöyle:

  1. Samsun S Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Kenan Kaya’nın, iki kez kalp krizi geçirmesine rağmen askerler tarafından ağız içi arama uygulamasına maruz bırakıldığı doğru mudur?
  2. Ağız içi arama uygulamasını kabul etmeyen mahpus Kaya’nın hastaneye geç götürüldüğü iddiası doğru mudur?
  3. Ameliyatın ardından doktorlar tarafından “Gözetim altında tutulması gerekiyor” denilmesine rağmen Kaya’nın önce bölgedeki bir karakolun nezarethanesinde tutulduğu, bir gün sonra da tekrar cezaevine götürüldüğü iddiası doğru mudur?
  4. Anjiyo yapılan, 2 adet stand takılan ve gözetim altında tutulması gereken mahpus Kaya’nın gözetim altında tutulmasının engellenmesinin gerekçesi nedir?
  5. Kaya'nın, askerlerin insanlık dışı arama ve uygulamalarını kabul etmemesi nedeniyle 7 Mayıs’ta hakkında, “görevi yaptırmama ve direnme” suçlamasıyla soruşturma açıldığı iddiası doğru mudur?
  6. Kalp krizi geçirdiği halde mahpus Kaya’ya ağız içi arama dayatan ve bu nedenle mahpusu hastaneye götürmeyen cezaevi personeli hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır/olacak mıdır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.