Öğretmen Turfand, çiftçilikte destek sözleri aldı

Öğretmen Turfand, çiftçilikte destek sözleri aldı

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve ekibi, öğretmenlik yaparken çiftçilikle uğraşan İlhan Turfand’ın işletmesine giderek desteklerini iletti.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve kurumun ziraat mühendisleri, ilçe merkezine 17 kilometre mesafede bulunan

Bağdaş (Peranis) Köyü'nün Tatlıcak (Zevkan) mezrasını ziyaret etti. Ekip, köyde öğretmenlik yaparken aynı zamanda çiftçilikle uğraşan İlhan Turfand’ın işletmesine ziyarette bulundu.

whatsapp-image-2024-09-01-at-13-37-15.jpeg

Turfand’ın bahçesinde ceviz ve kayısı gibi meyve fidanlarının yanı sıra karpuz, domates, biber, salatalık gibi birçok sebze yetiştirildiği görüldü. Ayrıca Turfand’ın kendi imkanlarıyla kurduğu damla sulama sistemi ve sulama havuzu da ekiplerce takdir gördü.

İncelemelerde bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibi, çiftçiyi gösterdiği çabadan dolayı tebrik ederek her zaman yanında olacaklarının sözünü verdiler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.