Mimar Sadıkoğlu Koruma Kurulu’na en çok Kars’ın ihtiyacı olduğunu söyledi

Mimar Sadıkoğlu Koruma Kurulu’na en çok Kars’ın ihtiyacı olduğunu söyledi

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün kapatılmasına dair tepkiler devam ediyor.

Mimar Şebnem Sadıkoğlu, 81 il içerisinde her sokağının tarih koktuğu Kars'ın diğer illerden daha çok koruma kuruluna ihtiyacının olduğunu belirtti.

Merkezi Kars olmak üzere Ardahan ve Iğdır'a 2011 yılından beri hizmet veren Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kapandı.

Çoğu Baltık mimarisi eserlerden oluşan tarihi yapıların aslına uygun hale getirilmesi için Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca uygulanan "Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı" kapsamında desteklenen proje bile Kars'ın önemini ortaya çıkartırken, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün kapanmasına tepkiler yağıyor.

81 il içerisinde her sokağın tarih koktuğu Kars'ın diğer illerden daha çok koruma kuruluna ihtiyacının olduğunu ifade eden Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi saha mimarı Şebnem Sadıkoğlu, "En çok da Kars'ın Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğüne ihtiyacı var. Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünün kapanarak Erzurum'a bağlanması Kars'ın gerek tarihi doku açısından gerekse turistik açıdan büyük bir çöküşe uğraması demektir" dedi.

Sadıkoğlu, "Kars tarihi dokusu ile tanıtılarak tüm dünyada revaç gören şehirlerimizden birisidir. Bu yükselişi devam ettirmek adına böyle bir karardan vazgeçilmesi gerekmektedir. En çok da her sokağının tarih koktuğu bu şehrin koruma kuruluna ihtiyacı vardır. Tüm yetkililerin biran önce bu duruma el atarak, şehrimizi korumamız gerekmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.