Mesrur Barzani: Hizmet edenleri ve dürüst olanları ödüllendirin

Mesrur Barzani: Hizmet edenleri ve dürüst olanları ödüllendirin

IKBY'de oy verme işlemi sabah saat 07.00'de başladı. Oyunu kullanan Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan halkına iyi dileklerde bulunarak, "Hizmet edenleri ve dürüst olanları ödüllendirin" mesajını verdi.

Erken saatlerde Erbil’in Pirmam bölgesindeki sandık merkezine giderek oyunu kullanan Irak'ın Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, vatandaşları da oy kullanmaya davet etti. Rudaw'da yer alan habere göre Barzani, "Bugün, oy kullanma hakkına sahip olan herkesin sandıklara giderek Parlamento temsilcilerini ve gelecekteki hükümetlerini belirlemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Seçimlerin huzurlu ve sorunsuz bir şekilde tamamlanması dileğini yineleyen Barzani, "Kendi haklarını ihlal edenleri cezalandırmasını, dürüst ve hizmet edenleri ise ödüllendirmesini umuyorum" dedi.

Seçimleri 16 konsolosluk ve yabancı kuruluştan bin 830 kişi, ayrıca 22 uluslararası medya kuruluşundan 109 gazeteci izliyor. Bunun yanında, yerel siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından 9 bin 610 gözlemci de seçim sürecine katılım gösteriyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.