Maymun Çiçeği hastalığı hakkında açıklamalar

Maymun Çiçeği hastalığı hakkında açıklamalar

Antep Medıcal Poınt Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, Maymun Çiçeği (Monkeypox) hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Boşnak, Maymun Çiçeği'nin genellikle Afrika'nın tropikal bölgelerinde bulunan ve nadiren Avrupa ile Amerika kıtalarında görülen bir zoonotik virüs hastalığı olduğunu belirtti. Bu hastalığın, özellikle maymunlar ve diğer hayvanlardan insanlara geçebileceğini ifade etti.

"Maymun Çiçeği virüsü, insandan insana da geçebilir"

Maymun Çiçeği virüsü, insandan insana da geçebileceğini belirten Doç. Dr. Boşnak, "Maymun Çiçeği virüsü, insandan insana da geçebilir. Ancak bu geçiş genellikle yakın fiziksel temas, salgıların paylaşılması veya kontamine olmuş yüzeyler aracılığıyla olur. Bu nedenle, hijyen kurallarına dikkat etmek hastalığın yayılmasını önlemek açısından oldukça önemlidir. Hastalığın belirtilerinin grip benzeri semptomlarla başladığını ve genellikle yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, lenf bezlerinin şişmesi ve ciltte döküntüler ile kendini gösterdiğini açıklayan Boşnak, döküntülerin sıklıkla kabarcıklar şeklinde olduğunu ekledi. "Döküntüler, vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkabilir ve genellikle kaşıntılıdır. Bu belirtileri fark eden kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurmaları önemlidir" dedi.

"Erken teşhis ve tedavi, hastalığın yayılmasını önlemek açısından kritik öneme sahiptir"

Doç. Dr. Boşnak, "Erken teşhis ve tedavi, hastalığın yayılmasını önlemek açısından kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, hastalığın belirtilerini fark eden kişilerin derhal bir sağlık profesyoneline başvurmaları gerekmektedir. Halkımızın, hastalığın yayılmasını önlemek ve sağlığını korumak için resmi sağlık otoritelerinin ve sağlık profesyonellerinin tavsiyelerine uyması büyük önem taşıyor. Ayrıca hijyen kurallarına dikkat edilmesi, hastalığın yayılmasını engellemede etkili bir yöntemdir" diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.