Jeoloji Mühendisleri deprem araştırmalarını Vali Çelik ile paylaştı

Jeoloji Mühendisleri deprem araştırmalarını Vali Çelik ile paylaştı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisleri, Hakkari Valisi Ali Çelik'i makamında ağırlayarak, deprem araştırmaları ve çalışmaları hakkında bilgi paylaştılar.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisleri, Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Prof. Dr. Levent Selçuk ve Dr. Öğretim Üyesi Sacit Mutlu, Hakkari Valisi Ali Çelik'i makamında ziyaret etti.

Şemdinli-Yüksekova fay zonu konuşuldu

Ziyarette, Jeoloji mühendisleri Vali Çelik'e yürüttükleri çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Özellikle, TÜBİTAK, AFAD ve MTA tarafından desteklenen "Türkiye Diri Faylarının Paleosismoloji Özelliklerinin Belirlenmesi Projesi" kapsamında Şemdinli-Yüksekova fay zonunun depremselliği üzerine yaptıkları araştırmalar ve depremin etkileri üzerine istişareler gerçekleştirildi.

Jeoloji uzmanları, deprem sonrası maddi ve manevi zorluklar ile alınması gereken önlemler konusunda Vali Çelik'e görüşlerini aktardılar. Ziyaretin ardından Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Prof. Dr. Levent Selçuk ve Dr. Öğretim Üyesi Sacit Mutlu, Hakkari Valiliği ve Hakkari AFAD Müdürlüğü'ne verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. Vali Çelik de misafirlerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.