
İrfan Sarı: Yüksekova'nın 50 yılı ipotek altına alındı, belediye batıyor
Görevden alınan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, ilçenin 50 yılının ipotek altına alındığını ve belediyenin battığını söyledi.
Yüksekova Belediyesi, geçtiğimiz hafta belediyeye ait ilçenin en değerli 3 parselini ihale yoluyla satışa çıkardı. Belediye binasında yapılan ihalede 3 parselden 2’si satılırken, diğer parselin tapusunda önceki sahipleri tarafından konulan şerhten kaynaklı satışı mahkeme yoluyla durduruldu.
'Borç 1 milyar 200 milyon TL dolayında'
Görevden alınarak yerine kayyım atanan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, Mezopotamya Ajansı'na yaptığı açıklamada, belediyeye bırakılan borcun 1 milyar 200 milyon TL dolayında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.
Bu borçlarla Yüksekova’nın 50 yılının ipotek altına alındığını savunan Sarı, "Bu borç bir sonraki seçimde demokratik yollarla yönetime seçilenlerin çalışamaz duruma getirilmesi politikasıdır. Son dönemlerde belediyenin tek varlığı olan ve kentin önemli noktasında bulunan 3 parsel, ihale ile satılıyor. Yüksekova gelişen bir ilçedir. Bu mülkler, gelecekte belediyenin hizmet binalarının inşa edileceği yerler olarak da kullanılabilir. Bu yerler yeşil kent parkların inşa edileceği yerler olarak da değerlendirebilirdi ama maalesef satıldı” dedi.
'Burada, bir rant var'
Satılan parsellerden birinin halk arasında “Halk Pazarı” olarak bilinen bin 950 metrekare civarında bir alan olduğunu dile getiren Sarı, bu arsanın Orman Müdürlüğü’nden belediyeye kazandırılan bir mülk olduğunu söyledi. Söz konusu arsanın 11 milyon 500 bin TL’den satışa çıkarıldığını, verilen fiyatın üzerine sadece 400 bin TL eklendiğini belirten Sarı, “Anlaşılıyor ki bu ihale, daha önce üzerinde anlaşılan bir ihaledir. Çünkü o mülkü alan kişi, yarın tapuyu alır almaz satışa çıkarırsa çok daha fazlaya satar. Bu da rant sahası oluşturulduğunun göstergesidir” dedi.
'Yüksekova Belediyesi batıyor'
Satılan bir başka parselin ise Adalet Bakanlığı’ndan belediyeye hibe edilen bin 200 metrekarelik bir arsa olduğunu belirten Sarı, bu parselin de 3 milyon 500 TL’den satışa çıkarıldığını ve verilen rakamın üzerine 105 bin TL konularak satıldığını kaydetti.
Sarı şöyle devam etti: “Bu arsa, ilçenin en önemli mülkiyetlerinden biridir. Alan kişi, tapuyu üzerine alır almaz bu arsayı satarsa aldığı fiyatın en az iki katına satar. Satılan 2 araziden 16 Milyon TL gelir elde edildi. Burada, bir rant var. Bu parayla belediyeye iki iş makinesi alınabilir, belediyenin iki yıllık elektrik ihtiyacı karşılanabilir. Yüksekova Belediyesi batıyor, batarken de 'ganimetlerden bizler de istifade edelim' anlayışı var.”
Senin Allah'ına kurban irfan abe belediyedeki hırsızları bile söyleseydin o hırsızların ışınlarını versen abe süper olurdu belki kurtulurduk bu hirsizlardan
Yanıtla (0) (0)Bu para iki iş makinesi ve belediyenin iki yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak kadarsa belediye için fazla bir şey değil. Sonuçta yüksekova koca bir ilçe. Belediyenin çok gideri de oluyordur. Rant sağlanıyorsa Allah kabul etmesin. Tüyü bitmedik yetimin hakkı var sonuçta. Konunun takipçisi olmak lazım ancak kötü zan da iyi değil. Çok temiz kirlenmemiş insanı da var memleketimin. Dünyanın her yerinde ekonomik trendler doğrultusunda belediyeler gayrimenkul alır satar. Bu normal bir işleyiştir
Yanıtla (0) (0)Belediyenin arsaları halkın arsalaridir.belediye arsalarını satıp belediye borçlarına ödeyeceğine dönemin b
Yanıtla (0) (1)belediye başkanlarin mal varlıklarına el konsun ve belediye borçlarına ödesin. Halk da hizmet görsün ...ne zaman kayyum geldi...azda olsa halk hizmet gördü...
Zamanında imkan verilenler bu memlekete bir ağaç dikselerdi bu hale gelmezdi belki. Hizmet yeri olan belediyeyi siyaset alanına Çevirmeselerdi yine olmazdı bunlar.Yillarca bu insanlar tarafından gorev tevdi edilenler kendilerini sorgulasinlar.
Yanıtla (0) (0)Doğrudur ama bizim yuksekova hep sahipsizdi şimdide öyle hep yediler güzelim memeleketi allahımız var birgün belki
Yanıtla (0) (0)