İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, Yüksekova’da 2 yıl önce yıkılan okul açıklaması

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, Yüksekova’da 2 yıl önce yıkılan okul açıklaması

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yüksekova’da 2 yıl önce yıkılan Atatürk İlk ve Ortaokulu hakkında basın açıklaması yayımladı.

Yüksekova’nın Yeşildere Mahallesi'nde bulunan Atatürk İlk ve Ortaokulu, iki yıl önce depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştı. Ancak, aradan geçen süreye rağmen okulun yeniden inşası için herhangi bir çalışma başlatılmadı.

Bu durum, öğrenciler ve veliler için büyük bir mağduriyet yarattı. Bunun üzerine Yüksekova Haber, iki gün önce bu durumu gündeme taşıdı.

Haber sonrası Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuya ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, bölgenin deprem kuşağında bulunduğu hatırlatılarak, "Önceliğimiz her sabah kapısını açtığımız eğitim kurumlarımızın güvenliğidir" denildi. Ayrıca, çocukların güvenli ve sağlıklı ortamlarda eğitim almalarının öncelikli olduğu vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, hasar gören ve risk taşıyan binaların yıkılması kararını öğrenci güvenliğini sağlamak amacıyla aldığı ifade edilerek, "Bu karar, öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam edebilmesi adına alınmıştır"denildi. Yıkım sürecinin ardından, Yüksekova Yeşildere Mahallesi’ndeki Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun yeniden yapım süreci için yatırım programına alındığı ve onay sürecinin ardından çalışmaların kısa süre içinde başlayacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Sağlıklı, güvenli ve modern bir tarzda, yeniden yapım için tüm çalışmalar başlatılacaktır" ifadesi yer aldı. Kamuoyuna sürecin titizlikle takip edildiği duyuruldu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.