İHD Hakkari ve kayıp yakınları, Veysel ve Mehmet İşbilir için adalet talep etti

İHD Hakkari ve kayıp yakınları, Veysel ve Mehmet İşbilir için adalet talep etti

141 haftadır süren adalet arayışı, Yüksekova Sanat Sokağı'nda yapılan basın açıklaması ile devam etti.

İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, 6 Aralık 2013 tarihinde açılan ateş sonucu hayatlarını kaybeden Veysel ve Mehmet İşbilir için Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya geldi.
141 haftadır devam eden adalet arayışı, İHD Kayıp Komisyonu üyesi Eren Baskın'ın okuduğu basın açıklamasıyla sürdü.Baskın, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Toplumsal olaylar sonucu müdahale edilen insanlarımızın, bir hak arama biçimi olarak protestoyu seçmeleri ve sonrasında kolluk kuvvetleri tarafından şiddet ve işkenceye maruz kalmaları, olayların gerçeğe dayandığının en büyük göstergesidir. Yurttaşlar; kanunlara, insan haklarına ve vicdana uygun olmayan eylemleri protesto edebildikleri sürece güçlüdürler.”

Açıklamada, Yüksekova’da demir doğrama ve araç tamiri işleriyle uğraşan Veysel ve Mehmet İşbilir’in, kolluk kuvvetlerinin mezarlıkları tahrip ettiği haberleri üzerine yapılacak basın açıklamasına katılmak için yola çıktıkları belirtildi. Ancak, basın açıklaması sırasında herhangi bir uyarı yapılmaksızın gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale edildiği, akabinde özel harekat polislerinin uzun namlulu silahlarla hedef gözeterek ateş açtığı vurgulandı.Baskın, "Açılan ateş sonucu Veysel ve Mehmet İşbilir ağır yaralandı, hastaneye kaldırıldıklarında işkenceye uğradılar. Amca ve yeğeni hastanede işkenceye rağmen hayatta kalamadı ve vefat ettiler" şeklinde konuştu.

Otopsi raporlarında Mehmet Reşit İşbilir'e 6, Veysel İşbilir'e ise 2 kurşun isabet ettiği belirtildi. Son olarak Baskın, soruşturmanın 6 ay sonra 6 polisin ifadesinin alınmasıyla başladığını ancak ifadelerin kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlandığını belirterek, “Bu hukuksuzluğa karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.