İHD Hakkari şubesi ve kayıp yakınları Tahir Elçi için adalet istedi

İHD Hakkari şubesi ve kayıp yakınları Tahir Elçi için adalet istedi

Yüksekova Sanat Sokağı'nda düzenlenen basın açıklamasında, İHD Hakkari ve kayıp yakınları, Tahir Elçi'nin ölümünün aydınlatılması ve adaletin sağlanması çağrısında bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya gelip basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya İHD Hakkari Şubesi, Hakkari Barosu, Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Şoreş Diri, belediye encümenleri, DEM Parti Yüksekova ilçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez, Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklama, akıbeti belirsiz bırakılan kayıpların avukatı Tahir Elçi için yapıldı.

whatsapp-image-2024-06-15-at-12-47-03.jpeg

“Barışı savunmasının ardından hedef haline getirilip katledildi"

Eren Baskın’ın okuduğu açıklamada, Tahir Elçi'nin cezasızlıkla mücadeleyi ve barışı savunmasının ardından hedef haline getirilip katledildiği belirtildi. Elçi'nin Türkiye'deki çeşitli insan hakları davalarında mağdurların avukatlığını üstlendiği ve özellikle 1990'lı yıllardaki yargısız infazlar, faili meçhul cinayetler ve köy yakmaları davalarında aktif rol aldığı ifade edildi. Açıklamada, 2019 yılında yayımlanan raporlarda Elçi’nin ölümünde bir polis memurunun silahından çıkan kurşunun etkili olduğu yönünde bulgular olduğu da aktarıldı.

whatsapp-image-2024-06-15-at-12-47-03-1.jpeg

“Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz”

Baskın, devamında şunları söyledi:

“Her ne kadar Tahir Elçi davasında sanıklar beraat etmiş olsa da, kayıplarımızın avukatı için bizlerin mücadelesi devam edecek. Her koşulda ve her alanda insanlık onurunun yüceltilmesi için çabalamaya, Tahir Elçi dosyasındaki cezasızlık politikasına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”

Baskın, Tahir Elçi davasında gerçeklerin açığa çıkarılmasını ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini talep etti.

“Tam bir hukuk skandalı yaşanmaktadır”

İHD Hakkari Eşbaşkanı Sibel Çapraz da, “Tahir Elçi’nin geçen hafta duruşması oldu. Elçi’nin faillerinin yargılanmasının önüne geçilmekte. Tam bir hukuk skandalı yaşanmaktadır. Tahir Elçi’nin davasına Hakkari Barosu adına Baro Başkanı Ergün Canan katılmıştı. Duruşmayla ilgili sözü Ergün Canan’a bırakıyorum” dedi.

whatsapp-image-2024-06-15-at-12-47-01.jpeg

“Türkiye demokrasisi adına kara bir leke olarak tarihte hatırlanacaktır”

Ardından söz alan Ergün Canan ise, “12 Haziran’da yapılan duruşmada maalesef davanın sonucu cezasızlıkla sonuçlandı. Ancak biz buna şaşırmadık. Hakkari Barosu olarak bu duruşmayı ilk günden bu güne hep takip ettik. Ancak faillerinin bulunabilmesi açısından, soruşturma ve kovuşturma evresinde maalesef maddi gerçeklerin ortaya çıkartılmaması için her tür çaba sarf edilmiştir. Tahir Elçi kararı Türk yargı tarihi açısından ve Türkiye demokrasisi adına kara bir leke olarak tarihte hatırlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.