İHD Hakkari ve kayıp yakınları, Mecit Baskın için adalet istedi

İHD Hakkari ve kayıp yakınları, Mecit Baskın için adalet istedi

İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, 30 Eylül 1993’te gözaltına alınıp öldürülen Mecit Baskın için adalet talep etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, 30 Eylül 1993 tarihinde öldürülen Mecit Baskın için Yüksekova Sanat Sokağı'nda 142. haftadır devam eden adalet arayışını sürdürdü. Basın açıklamasına Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan, DEM Parti İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, Mecit Baskın’ın avukatı ve oğlu Eren Baskın ile yakın aile üyeleri katıldı.

whatsapp-image-2024-09-28-at-13-26-01.jpeg

İHD Eş Başkanı Sibel Çapraz, Mecit Baskın’ın, görev yaptığı Ankara Altındağ Nüfus Müdürlüğü önünden, polis yelekli ve telsizli kişiler tarafından gözaltına alındığını hatırlatarak, işkence edilmiş bedeninin iki gün sonra Milli İstihbarat Teşkilatı ana binası yakınlarında bulunduğunu aktardı.

whatsapp-image-2024-09-28-at-13-26-01-1.jpeg20 yıl boyunca davanın ilerlemediğini ve zaman aşımı süresinin dolmasına 14 gün kala eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın’ın, Baskın’ın özel harekat ekibi tarafından gözaltına alındığını ve öldürüldüğünü itiraf ettiğini belirtti. Ancak, 2020’de tüm sanıkların beraat ettiğini ve 2021’de mahkemenin beraat kararını bozmasına rağmen direnildiğini söyledi.

whatsapp-image-2024-09-28-at-13-25-55.jpeg

Çapraz, gözaltında kaybetmenin insanlığa karşı suç sayılması ve zaman aşımının kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, adil bir yargı süreci ile tüm sorumluların cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, kayıp yakınlarının sevdiklerine ait mezar yerlerine sahip olmalarının sağlanması gerektiğini dile getirdi.

whatsapp-image-2024-09-28-at-13-25-54.jpeg

Çapraz son olarak, "Sevdiklerimizin akıbetini sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" diyerek adalet çağrısını yineledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.