İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları Sertip Şen için adalet istedi

İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları Sertip Şen için adalet istedi

İHD Hakkari şubesi ve kayıp yakınları 2 Mayıs 2019 yılında koyunlarını otlattığı esnada askeri bölgeden açılan ateşle yaralandığı iddia edilen 46 yaşındaki Sertip Şen için adalet talebinde bulundu.

Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) şubesi ve kayıp yakınları, 123 haftadır sürdürdükleri eylemler kapsamında Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya geldi.

whatsapp-image-2024-05-18-at-14-35-03.jpegBu haftaki eylemde, Sertip Şen için adalet talebinde bulunuldu. Eyleme Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Şıoeş Diri ve Şadiye Kırmızıgül ile Yüksekova DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez de katıldı.

whatsapp-image-2024-05-18-at-14-34-27-1.jpeg

Bu haftaki açıklamayı İHD Hakkari Eş Başkanı Musa Bor okudu. Bor açıklamasında, "Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Onbaşılar Köyü Çopanpınar Mezrası'nda (Wargenima), 2 Mayıs 2019’da koyunlarını otlattığı esnada askeri bölgeden açılan ateşle yaralanan 46 yaşındaki Sertip Şen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yapılan otopsi raporunda Şen’in kalbine yakın bir noktaya isabet eden kurşunla yaşamını yitirdiğinin saptandı" diye belirtti.

whatsapp-image-2024-05-18-at-14-34-59.jpeg

"Gözaltına alınan Uzman Çavuş M.T. serbest bırakıldı"

Bor, yaşanan olaya ilişkin Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Şen’in ölümüne yol açan kurşunun Sözleşmeli Er H.A.'nın silahından çıktığı ve ateş eden kişinin Uzman Çavuş M.T. olduğunun belirlendiğini söyledi. Gözaltına alınan Uzman Çavuş M.T., savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı aktarıldı.

"Jandarma tarafından ambulansın olay yerine gitmesi engellendi"

Naci Bor, kalbine yakın bir bölgeden vurulan Şen'in uzun bir süre hareketsiz olarak yerde yattığını ifade etti. Kayıp avukatlarından Ramazan Kurt'un, olayda yer alan askerler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Dilekçesinde, olayın köylülerce öğrenilmesi üzerine ambulansın çağırıldığını ancak jandarma tarafından ambulansın olay yerine gitmesinin engellendiğini ve saatler sonra ambulansa bindirilen Şen'in hastaneye götürüldüğü sırada yaşamını yitirdiğini vurgulandı.

"Sertip Şen için adalet talep etmeye her koşulda devam edeceğiz"

Açıklamada, Uzman Çavuş M.T.'nin, Zirvin bölgesinde bir patlama gerçekleştiğini ve uyarı amaçlı ateş ettiğini iddia etmesine rağmen, ilgili bölgede patlama olmadığı ve 2019 yılında bölgenin yasak bölge kapsamına alındığı uzman raporu ile doğrulandığı belirtildi.

Naci Bor, Sertip Şen'in öldürülme olayıyla ilgili söz konusu askerler hakkında "kasten insan öldürme" suçu temelinde etkin, eksiksiz, süratli ve düzenli bir şekilde soruşturma yürütülmesi gerektiğini aktardı. Bor, son olarak, Sertip Şen için adalet talep etmeye her koşulda devam edeceğiz." dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.